Get (re)started with Scrum! by Vincent Bitter & Wouter Pol – 15 december – Online

Scrum zie je bijna overal in de IT en bijna ieder bedrijf beweert dat ze Scrum doen. Maar is dat wel zo? Lang niet altijd wordt de volle potentie van Scrum gebruikt. Daarom nemen Vincent Bitter en Wouter Pol jullie graag mee in de theorie en praktijk van Scrum. De perfecte training voor als je kennis wil maken met Scrum, weer even een opfrissertje nodig hebt of twijfelt aan de effectiviteit van Scrum binnen je project!

Meld je aan voor deze online sessie op 15 december van 16.00 – 17.30 uur via Microsoft Teams! Na aanmelding ontvang je enkele dagen voor de sessie een uitnodiging via outlook met teams-link.

Techboarding workshop (RS) – 21 september

Ben jij die persoon die onze tech screening ook zo goed vond? Of had je er dingen op aan te merken? Ga jij als de volgende Gaston de mensen gastvrij wil welkom heten, maar ze als een echte Simon Cowell aan de tand wil voelen? Kortom, wil jij graag zorgen dat de RS waar je mee in het team komt te zitten die epic collega’s zijn waar je blind op kunt vertrouwen?

We need you!

FOR WHO?
Tijdens de volledig vernieuwde interactieve Techscreening training krijg je alle informatie over hoe je een potentiële, nieuwe Rockstars op de beste manier kunt screenen.

Dus heb je ambitie en interesse om een bijdrage te leveren tijdens het screen-proces van nieuwe Rockstars collega’s? Screen je misschien al? Ben je (al bijna) een jaar in dienst en kun je niet wachten om je screening skills naar het volgende niveau te krijgen?
Dit is echt iets voor jou dan!

 

WHAT CAN YOU EXPECT?
Tijdens deze workshop leer je waar je tijdens een Techscreening allemaal op moet letten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe doorloop je zo’n gesprek nu op een natuurlijke manier?
  • Wat zijn de vragen die je het beste kunt stellen?
  • Waar let je op?
  • Hoe kom je uiteindelijk tot een go/ no go?
En als kers op de taart gaan we ook aan de slag met real life casussen om te oefenen!

 

PROGRAM DETAILS
De workshop gaat fysiek op HQ plaatsvinden in Den Bosch op 21 september van 17.30 tot 20:00 uur. Er is eten geregeld voor je als je je tijdig aanmeld! Je volgt de Techscreening workshop met +/- 12 deelnemers en hij wordt gegeven door Rockstar Pascal Quist.

De kosten van de workshop neemt Team Rockstars IT voor haar rekening.

 

AUTOMATED TEST TRIBE: ISTQB® Advanced test automation engineer

*De startdatum van dit programma is een inschatting*

FOR WHOM?
Ben je betrokken bij het testen van software en wil je je verder verdiepen in testautomatisering? Dan is deze training iets voor jou. Leer alles over testautomatisering; de tools en technologieën, de integratie in het testproces en het ontwerpen en ontwikkelen van automatiseringsoplossingen.

WHAT TO EXPECT?
De volgende onderwerpen komen in de training aan bod:
– Testautomatisering: doel en succesfactoren
– Voorbereiding testautomatisering
– Generic Test Automation Architecture (gTAA)
– Deployment
– Rapportage en metrics
– Overgang van handmatig naar geautomatiseerd testen
– Verificatie van de Test Automation Solution (TAS)
– Continue verbeteren
Het officiële ISTQB®-examen is bij de training inbegrepen.

PROGRAM DETAILS
De training duurt 4 dagen, afhankelijk van de voorkeur van de deelnemers kunnen dit gehele dagen zijn, maar ook opgesplitst worden in dagdelen. De training kan zowel fysiek als online plaatsvinden met een groep van +/- 12 deelnemers. De kosten van het programma zijn afhankelijk van de specifieke wensen van de deelnemers en worden nader bepaald.

Let op: bij aanmelding voor deze training wordt er goedkeuring aan je Talent Manager gevraagd vanwege de bijkomende kosten en het instapniveau

AWS AI/ML with sports data workshop 28 september

FOR WHOM?
Kijk je graag sport? Formule 1 of de Bundesliga? Tijdens wedstrijden wordt data gedeeld om jou als kijker meer inzichten te geven. Weleens afgevraagd hoe deze data geanalyseerd en met je gedeeld worden? Dit gebeurd aan de hand van Machine Learning modellen van AWS.

Volgens cijfers uit het Gartner report 2020 ”Magic Quadrant for Cloud AI Developer services” blijkt dat Developers teams in 2019 voor minder dan 2% gebruik maakte van Automated Machine learning Services om modellen te bouwen. In 2023 is de verwachting dat 40% van de Developers teams hiervan gebruik zal maken. De developers kunnen AI modellen gebruiken aan de hand van API’s. Voor taal, visuele en/of andere geautomatiseerde machine learning.

WHAT TO EXPECT?

  • Luuk Figdor zal spreken over hoe de Bundesliga, samen met AWS, een nieuwe voetbal ervaring levert aan de 500 miljoen voetbalfans en 70 media partners op basis van real-time statistieken gedreven door Machine Learning. Ook zal er inzicht gegeven worden in de architectuur van de Bundesliga Match facts en de voordelen van AWS.
  • Introductie AI/ML AWS: Wat zijn de verschillende mogelijkheden met AWS voor AI, zowel de verschillende niveaus als de services.
  • Hoe kunnen jullie deze AWS services als developers gebruiken?
  • Hands-on workshop: Ervaar zelf hoe je met Amazon Textract, Comprehend en Elasticsearch Service gescande document kunt uitlezen, inzichten, verbanden en indexering kunt bewerkstelligen.

PROGRAM DETAILS
Om zelf de voordelen te ervaren en kennis op te doen van Artificial Intelligence komt Amazon Web Services(AWS) een workshop organiseren op woensdag 28 september van 17.00 – 21.00 uur via Microsoft Teams. Er is een pauze gepland tijdens de workshop waarbij je de gelegenheid hebt om te dineren. Er zijn verder geen kosten verbonden aan deze workshop!

Wil een van je collega developers bij de klant ook graag aansluiten? Dat kan! Stuur hierover een mailtje naar rockademy@teamrockstars.nl of een privé berichtje via Teams naar Nieke Naalden.

ONLINE Personal Branding & Solliciteren Boost (RS) – 24 juni

ONLINE PERSONAL BRANDING & SOLLICTEREREN BOOST
Gewaardeerd met een 9!

“De online sessie waarmee je op scherp gezet wordt en écht impact gaat maken bij potentiële opdrachtgevers”

Met behulp van deze (online) workshop kijk je weer eens even in de spiegel, stel je op scherp wat je talenten en valkuilen zijn en wat jou uniek maakt. Je oefent met het maken van impact in gesprekken en bent na afloop helemaal ready to rumble! Deze workshop is short and sweet en word je online aangeboden in de avond (18.00 – 20.00).

FOR WHO
Voor iedereen die wil oefenen met het voeren van impactvolle gesprekken met potentiële opdrachtgevers. Ook als je in het verleden als eens de personal branding workshop (offline) hebt gevolgd is dit de perfecte opfrisser. Loopt je project binnenkort af en staat de fase van het vinden van een nieuwe opdracht voor deur, dan geeft deze workshop een goeie boost.

WHAT DO EXPECT?
Je frist op wat oa. jouw kernwaarden, talenten en toegevoegde waarde zijn en oefent met het voeren van gesprekken. Je krijgt hier directe feedbackop en gouden tips van door de wolgeverfde selecteurs en gesprekskoninginnen. 

PROGRAM DETAILS
De workshop is van 18.00 – 20.00 en wordt via Teams gegeven en verzorgd door onze huiscoaches Anne en Eline. Er is plek voor maximaal 3 deelnemers. Je krijgt een voorbereidende opdracht toegestuurd, deze zal ongeveer +/ – 2 uur duren om te maken en levert veel toegevoegde waarde.

COSTS
De kosten voor het gehele programma neemt Team Rockstars voor haar rekening. Het gehele programma heeft een waarde van circa €100 euro per Rockstar.

REVIEWS
“Het is verfrissend om te zien hoe andere *jou* zien en dat alleen is al een hele les, ook al ben je Mister Sollicitatie King himself. Het heeft mij een goede duw gegeven in hoe ik overkom op anderen en waar ik dit kan verbeteren. Dit begon al bij het maken van de voorbereidende opdrachten. Zeker een aanrader als je ook op zoek bent naar wat *jij* belangrijk vindt en hoe je in (sollicitatie) gesprekken een goede impact/indruk kunt achterlaten!” By Gerald Eersteling

 

Personal Branding & Solliciteren (RS) @HQ – januari

PERSONAL BRANDING & SOLLICITEREN
Gewaardeerd met gemiddeld een 9!

“Dé training om jezelf voor te bereiden op het vinden van een opdracht die bij jou past!”

Let op: de startdatum van deze training is een inschatting en zal binnenkort definitief gepland worden!

Waar sta je voor, wat zijn jouw kwaliteiten en hoe breng jij deze naar buiten? Jezelf als ‘merk’ zien en neerzetten tijdens een sollicitatiegesprek is heel nuttig. Het creëert duidelijkheid voor jezelf én voor anderen en laat zien waarin jij onderscheidend bent. Niet vanuit borstklopperij maar wel vanuit zelfvertrouwen en vanuit jouw toegevoegde waarde!

FOR WHOM
De workshop is gericht op IT Rockstars die zichzelf nóg krachtiger willen presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Deze workshop is bij uitstek geschikt voor onze Rockstars die ‘in between projects’ zitten of als je graag fysiek deze workshop volgt om je skills te boosten.

WHAT TO EXPECT?
Tijdens een interactieve powersessie in een kleine groep van minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers ga je aan de slag met het onderzoeken van ‘jouw merk’ waarmee je laat zien wie je bent en waar je voor staat. Daarnaast word je meegenomen in de wereld van de selecteur, bereiden we je voor op lastige interviewvragen en ga je aan de slag met sollicitatiegesprekken. Na afloop van deze powersessie ga je met meer zelfvertrouwen het (online) sollicitatiegesprek in te gaan en presenteer je jezelf nog krachtiger.

PROGRAM DETAILS
Het programma bestaat vindt plaats op HQ van 14.00 – 17.00 uur. Voor de workshop is er een voorbereidende opdracht met een tijdsindicatie van ongeveer +/ – 2 uur.

DE TRAINERS
Eline Post en Anne van Doormalen, alias De Huiscoaches van Team Rockstars IT zijn van beroep trainer en coach en storten zich al jaren met liefde op persoonlijke & professionele ontwikkeling. Ze bieden coachtrajecten en trainingen aan waarbij de focus ligt op zelfinzicht & groei en geven hieraan altijd hun eigen twist. Serieus, verdiepend en ook met humor en een fleugje zelfspot.

COSTS
De kosten voor de workshop neemt Team Rockstars voor haar rekening. Deze workshop heeft een waarde van circa 200 euro per Rockstar.

REVIEWS
“De Personal Branding workshop maakte voor mij weer even opnieuw duidelijk waar ik tegenaan loop bij het solliciteren. Met wat hulp heb ik weer goed naar mezelf kunnen kijken, en dit kunnen gebruiken om mezelf te profileren bij een gesprek. Doordat we in de workshop met acteurs hebben gewerkt kon ik dit direct toepassen en oog in oog staan met het type werkgever die voor mij het meest uitdagend is. Deze workshop is ideaal wanneer je weer moet gaan solliciteren na een lange tijd, of wanneer je überhaupt er even bij stil wilt staan hoe jij je wilt profileren als professional.” By Richard van Zandwijk

“De personal branding workshopt heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven in het op een positieve manier kunnen overbrengen van wat mijn vaardigheden als developer zijn en wat voor persoon ik ben. Vaak heb ik het idee dat het duidelijk maken van wat mijn vaardigheden als developer zijn en hoe ik in een team functioneer niet zo soepel verloopt als zou kunnen. Aan iedereen die dat ook heeft zou ik de workshop aanbevelen.” By Yorick Bolster

HQ ONLY – Flutter Migration Factory – 16 juli

*Deze training is expliciet voor HQ-medewerkers*

FOR WHOM?
In deze training leer je alles over Flutter, over de migration factory en hoe we onze klanten hierbij kunnen helpen!

WHAT TO EXPECT?
Google heeft afgelopen tijd Flutter geïntroduceerd om mobile apps te maken. Met 1 stuk software heb je apps voor alle devices (zowel android alsook IPhone).

Vanuit Team Rockstars hebben we veel expertise op het gebied van Flutter en we hebben deze expertise beschikbaar gemaakt in een migration factory. Dit betekent dat we snel oude cross platform mobiele oplossingen kunnen migreren naar Flutter. Hierdoor zijn jouw mobiele toepassingen weer toekomst gericht. Daarnaast kunnen we ook nieuwe mobiele applicaties maken via deze Flutter factory.

PROGRAM DETAILS
De sessie zal op vrijdag 16 juli van 15.00 – 17.00 uur plaatsvinden op HQ.

Taking the Lead Program (RS) – 2023

FOR WHOM?
Het Taking the Lead Program is ontwikkeld voor Rockstars die de eerste stappen naar een nieuwe rol hebben gemaakt en daarbij minimaal 5 jaar werkervaring hebben als Developer. In dit programma vormt de ontwikkeling van jouw leiderschapscompetenties een belangrijke rode draad. Dat betekent niet per se dat jij vanuit een hiërarchische positie leiding hoeft te geven, het kan ook gaan om rollen waarin je bijvoorbeeld een development team, projectteam of product-team aanstuurt.

WHAT TO EXPECT?
Het Taking the Lead trainingstraject bestaat uit een soft-skill programma (afkorting Lead Program) waarin specifieke competenties getraind en ontwikkeld worden die je nodig hebt in je nieuwe rol. Daarnaast maak je met je Talent Manager concrete afspraken over de eventuele hard-skill ontwikkelingen die je wilt behalen om de desbetreffende rol te vervullen, deze neem je op in je Goals in Bamboo waarnaar gekeken wordt tijdens je 1 op 1 gesprekken met je Talent Manager.

PROGRAM DETAILS
De doorlooptijd van het Lead Program is gemiddeld 12 maanden. Om de 2 tot 3 maanden kom je met je leergroep (+/- 8 deelnemers) bijeen voor het volgen van klassikale trainingen. Het programma bestaat uit een intake met de Talent Manager, een collectieve intake, 4 trainingsdagen, een coachgesprekken-practicum, een intervisie “Mijn Business Challenge” en een outtake. Tussen de trainingen door ga je aan de slag met tussentijdse opdrachten, coach je elkaar in buddy’s op je uitdagingen en bespreek je de voortgang van jouw ontwikkeling met je Talent Manager.

Costs
De kosten voor het gehele programma neemt Team Rockstars voor haar rekening. Het gehele programma heeft een waarde van circa €2.700 euro per Rockstar.

Interesse? De volledige programmabeschrijving kun je terugvinden op Microsoft Teams – team ‘Team Rockstars IT’ – channel ‘Rockademy’ – mapje ‘Taking the Lead’!

*De startdatum van dit programma is een inschatting*

OFFLINE (FYSIEK) PERSONAL BRANDING & SOLLICITEREN (RS) – 20 april

OFFLINE  (FYSIEK) PERSONAL BRANDING & SOLLICITEREN
Gewaardeerd met gemiddeld een 9!

“Dé training om jezelf voor te bereiden op het vinden van een opdracht die bij jou past!”

Waar sta je voor, wat zijn jouw kwaliteiten en hoe breng jij deze naar buiten? Jezelf als ‘merk’ zien en neerzetten tijdens een sollicitatiegesprek is heel nuttig. Het creëert duidelijkheid voor jezelf én voor anderen en laat zien waarin jij onderscheidend bent. Niet vanuit borstklopperij maar wel vanuit zelfvertrouwen en vanuit jouw toegevoegde waarde!

FOR WHO
De workshop is gericht op IT Rockstars die zichzelf nóg krachtiger willen presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Deze workshop is bij uitstek geschikt voor onze Rockstars die ‘in between projects’ zitten of als je graag fysiek deze workshop volgt om je skills te boosten.

WHAT TO EXPECT?
Tijdens een interactieve powersessie in een kleine groep van max 8 deelnemers ga je aan de slag met het onderzoeken van ‘jouw merk’ waarmee je laat zien wie je bent en waar je voor staat. Daarnaast word je meegenomen in de wereld van de selecteur, bereiden we je voor op lastige interviewvragen en ga je aan de slag met sollicitatiegesprekken. Na afloop van deze powersessie ga je met meer zelfvertrouwen het (online) sollicitatiegesprek in te gaan en presenteer je jezelf nog krachtiger.

PROGRAM DETAILS
Het programma bestaat vindt plaats op HQ van 13.00 – 17.00 uur. Voor de workshop is er een voorbereidende opdracht met een tijdsindicatie van ongeveer +/ – 2 uur.

DE TRAINERS
Eline Post en Anne van Doormalen, alias De Huiscoaches van Team Rockstars IT zijn van beroep trainer en coach en storten zich al jaren met liefde op persoonlijke & professionele ontwikkeling. Ze bieden coachtrajecten en trainingen aan waarbij de focus ligt op zelfinzicht & groei en geven hieraan altijd hun eigen twist. Serieus, verdiepend en ook met humor en een fleugje zelfspot.

COSTS
De kosten voor de workshop neemt Team Rockstars voor haar rekening. Deze workshop heeft een waarde van circa 200 euro per Rockstar.

REVIEWS
“De Personal Branding workshop maakte voor mij weer even opnieuw duidelijk waar ik tegenaan loop bij het solliciteren. Met wat hulp heb ik weer goed naar mezelf kunnen kijken, en dit kunnen gebruiken om mezelf te profileren bij een gesprek. Doordat we in de workshop met acteurs hebben gewerkt kon ik dit direct toepassen en oog in oog staan met het type werkgever die voor mij het meest uitdagend is. Deze workshop is ideaal wanneer je weer moet gaan solliciteren na een lange tijd, of wanneer je überhaupt er even bij stil wilt staan hoe jij je wilt profileren als professional.” By Richard van Zandwijk

“De personal branding workshopt heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven in het op een positieve manier kunnen overbrengen van wat mijn vaardigheden als developer zijn en wat voor persoon ik ben. Vaak heb ik het idee dat het duidelijk maken van wat mijn vaardigheden als developer zijn en hoe ik in een team functioneer niet zo soepel verloopt als zou kunnen. Aan iedereen die dat ook heeft zou ik de workshop aanbevelen.” By Yorick Bolster

ONLINE PERSONAL BRANDING & SOLLICTEREREN BOOST (RS) – 19 april

ONLINE PERSONAL BRANDING & SOLLICTEREREN BOOST
Gewaardeerd met een 9!

“De online sessie waarmee je op scherp gezet wordt en écht impact gaat maken bij potentiële opdrachtgevers”

Met behulp van deze (online) workshop kijk je weer eens even in de spiegel, stel je op scherp wat je talenten en valkuilen zijn en wat jou uniek maakt. Je oefent met het maken van impact in gesprekken en bent na afloop helemaal ready to rumble! Deze workshop is short and sweet en word je online aangeboden in de avond (18.00 – 20.00).

FOR WHO
Voor iedereen die wil oefenen met het voeren van impactvolle gesprekken met potentiële opdrachtgevers. Ook als je in het verleden als eens de personal branding workshop (offline) hebt gevolgd is dit de perfecte opfrisser. Loopt je project binnenkort af en staat de fase van het vinden van een nieuwe opdracht voor deur, dan geeft deze workshop een goeie boost.

WHAT DO EXPECT?
Je frist op wat oa. jouw kernwaarden, talenten en toegevoegde waarde zijn en oefent met het voeren van gesprekken. Je krijgt hier directe feedbackop en gouden tips van door de wolgeverfde selecteurs en gesprekskoninginnen. 

PROGRAM DETAILS
De workshop is van 18.00 – 20.00 en wordt via Teams gegeven en verzorgd door onze huiscoaches Anne en Eline. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Je krijgt een voorbereidende opdracht toegestuurd, deze zal ongeveer +/ – 2 uur duren om te maken en levert veel toegevoegde waarde.

COSTS
De kosten voor het gehele programma neemt Team Rockstars voor haar rekening. Het gehele programma heeft een waarde van circa €100 euro per Rockstar.

REVIEWS
“Het is verfrissend om te zien hoe andere *jou* zien en dat alleen is al een hele les, ook al ben je Mister Sollicitatie King himself. Het heeft mij een goede duw gegeven in hoe ik overkom op anderen en waar ik dit kan verbeteren. Dit begon al bij het maken van de voorbereidende opdrachten. Zeker een aanrader als je ook op zoek bent naar wat *jij* belangrijk vindt en hoe je in (sollicitatie) gesprekken een goede impact/indruk kunt achterlaten!” By Gerald Eersteling