The Fasting Rockstar! Ramadan & Iftar event

HQ
19 april, 17:30 - 21:30
Nog plaatsen over

Omschrijving

The Fasting Rockstars!  

De maand Ramadan staat voor de deur, waarbij Moslims een gehele maand vasten van zonsopgang tot zonsondergang. Als Team Rockstars IT staan we dichter bij deze maand dan we wellicht denken. En daarom roepen we de ‘fasting Rockstars challenge’ in het leven gebaseerd op onze kernwaarden HOERA! Tijdens het vasten staat naast bezinning en zelfreflectie namelijk ook hartelijkheid, openheid, energie, rebels (standvastigheid om de gehele dag niets te eten/drinken/van lusten te ontzien) en ambitie centraal. De ambitie om een volle maand meer focus op jezelf en je naasten te hebben door het grootste deel van de dag je te onthouden van vele afleidingen. Ook is een belangrijke ambitie van Moslims tijdens de Ramadan om een betere versie van zichzelf te worden. En dat laatste daar streven we uiteindelijk allemaal naar!  

What’s cooking? 
Niets. Tot aan zonsondergang, en daarna is het FEEST! 😉  De challenge houdt in dat je een gehele dag van zonsopgang tot zonsondergang niks eet, niks drinkt (nee, ook geen water), niet rookt en je onthoudt van lusten en verleidingen. En dan hebben we het niet over die ene reep Tony’s chocolade die in de kast ligt.  

What’s in it for you? 
Naast dat dit een hele mooie manier is om in verbinding te blijven met elkaar en solidariteit te tonen staat er een iftar gepland. De iftar is de benaming van de maaltijd die wordt genuttigd om het vasten te verbreken. Wij zorgen voor een uitgebreide en heerlijke iftar om de dag samen mee af te sluiten. En geloof ons, daar wil je bij zijn! Aan het einde van de avond geven we namelijk ook een ‘Fasting Rockstars’ pakket weg. En… de winnaar van de weetjes quiz staat een mooie verrassing te wachten! 

Programma:
17.45 Lekker een frisse neus halen! We wandelen naar de plaatselijke Moskee
18.00 Moskee tour – wat zijn de gebruiken, wat gebeurt hier tijdens Ramadan?
18.30  Samen terug wandelen
19.00 The Fasting Rockstar: waarom doen we dit? – Door Otman Nouinou
19.30 Quiz! De zon is bíjna onder – wat heb jij geleerd vandaag?
20.00  Pauze
Rond 20.30 is het zover: IFTAR! Eet smakelijk 😊

Reacties

Chapterlead

Vergelijkbare events

27 februari, 17:00

Microsoft Tribe Presents: .NET Conf 2023 – On Tour (Den Bosch)

Tribe Microsoft
33 Spots
28 februari, 08:00

Front End Tribe Unite! – Monthly

Tribe Front-end/Mobile
3 Spots
28 februari, 19:00

Test Tapas #2: Bite sized talks about testing

Tribe Automated Testing
9 Spots