Software leveren met de snelheid van het licht

Tribe Cloud & DevOps
31 oktober, 17:00 - 21:00
Nog plaatsen over

Omschrijving

Stel je jezelf ook wel eens de volgende vragen?

  • Wat is het grote verschil tussen de beste-en slechts presterende sofware teams?
  • Zijn er overeenkomsten bij de best presterende organisaties als het gaat om het ontwikkelen van software?
  • Wat kunnen wij daarvan leren en misschien zelfs toepassen in ons team of onze organisatie?

Onze eigen Jacob Duijzer gaat je hier tijdens zijn workshop “Software leveren met de snelheid van het licht” antwoorden op geven.

Korte samenvatting
Het State of DevOps researchproject, uitgevoerd door DevOps Research & Assessment (DORA), doet hier al jaren onderzoek naar. Zowel de uitkomsten als de vragen van dit onderzoek kunnen helpen om jouw team of organisatie te verbeteren! Uit de resultaten van eerdere onderzoeken zijn 24 punten gekomen die, statistisch gezien, zorgen voor de belangrijkste verbeteringen in het proces van softwareontwikkeling.

Deze onderdelen zijn verwerkt in een vragenlijst die ik, samen met jullie, wil bespreken. Wat is de gedachte achter de vragen? Wat heeft het DORA researchproject te zeggen over mogelijke veranderingen en implementaties? Welke obstakels zou je tegen kunnen komen? De vragen zijn niet alleen technisch van aard maar gaan ook over processen en cultuur, vragen die in eerste instantie eenvoudig lijken kunnen tot de kern van jouw organisatie doordringen.

Na afloop van deze sessie heb je inzicht in de resultaten van jaren onderzoek naar de staat van DevOps. Wat de belangrijkste aandachtspunten zijn om succesvol te kunnen versnellen in het leveren van software. Hoe de zelf onderzoek zou kunnen doen naar de staat van jouw team of organisatie en wat hieruit de verbeterpunten zijn.

Agenda (onder voorbehoud)
17:00 Inloop
17:30 Eten
18:15 Workshop
19:30 Afsluiten met een drankje

Reacties

Vergelijkbare events

18 april, 17:00

Tech radar AI

Tribe Agile, Tribe Architecture, Tribe Automated Testing, Tribe Cloud & DevOps, Tribe Data and AI, Tribe Front-end/Mobile, Tribe Java, Tribe Microsoft, Tribes
7 Spots
18 april, 08:30

EHV’23 MELTdown!

Chapter Eindhoven ’23
4 Spots
18 april, 19:00

EHV’23 Goes bowling!

Chapter Eindhoven ’23
17 Spots