Ramadan x Suikerfeest

Algemeen
Nog plaatsen over

Omschrijving

Ramadan! Wat betekent dit nou eigenlijk en wat is de achterliggende gedachte? Ik had geen idee en wellicht jij ook niet? Wellicht ben je met een andere religie opgevoed of misschien hellemaal niet. Maar hoe mooi is het dat we in het kader van Practice What You Preach onze Ramadan vierende Rockstars de aankomende weken wat EXTRA aandacht geven! Maar hoe doe je dit nou als je er net als mij niks van afweet.

Ik mocht bellen met onze Rockstar Ilyas Gunduz en wat ontstond er op een regenachtige dag in de auto op de A2 een ontzettend mooi gesprek. De regen sloeg best hard op de ruiten en ik moest mijn best doen alles te verstaan. Wellicht ken je het wel, je wilt heel graag alles horen en begrijpen! Dat is denk ik stap 1 toch? Willen luisteren naar wat de Ramadan betekent voor jou andere Rockstar? Ilyas nam mij mee in zijn visie over de Ramadan. De verbinding, bezinning en het goed willen zijn voor de ander kwam hierin voor mij op 1 naar voren!

Wat is dan Ramadan?
Ramadan is de negende maand van de islamitische maankalender, een heilige maand. Waarin tussen fajr (de dageraad ruimt voor zonsopkomst) en mafhrib (bij zonsondergang) door gelovigen – voor zover zij daarvan niet zijn vrijgesteld zijn – gevast wordt. Vasten houdt tijdens de Ramadan in dat je tussen deze tijden niet eten of drinkt. Eigenlijk zijn Ilyas; je stop niets in je mond, dus ook niet een sigaretje of een kauwgom.

Doel van Ramadan:
De Islam beschrijft dat vasten mensen leert om zich in te leven in de ander. Ilyas vertelde dat het ook een moment is om je familie te bezoeken, je zegeningen te tellen en je te verdiepen in de ander die het minder goed heeft dan jou! Ook dat om te zetten in actie mocht je die behoeft voelen om wellicht voor iemand te zorgen en bijv. eten te brengen na zonsondergang die zelf niet een maaltijd kan betalen/maken!

Woorden die jij wellicht deze maand hoort maar niet kent of nog nooit gehoord hebt:
Shor/sohor of Suhoor; Ochtendmaaltijd voor zonsopkomst
Iftar; de maaltijd na zonsondergang

Nu weet jij een klein beetje wat de Ramadan betekent maar het houdt natuurlijk veel meer in! Wellicht kun je deze vraag eens stellen aan de collega die deze maand vast? Moedig je collega aan, wandel een stukje samen tijdens de pauze en luister naar elkaar! Hoe mooi als we het dialoog met elkaar aangaan, wellicht voelt de ander hier geen behoefte aan dan is dit ook helemaal okay. De een viert het in stilte de ander open en alles is goed! Maar wandelen hoeft hellemaal niet hoor! Fijne Ramadan of Zet e’m op! Of ik denk aan je! Is ook al meer dan genoeg. Niks hoeft, het mag!

Het Suikerfeest:
Viering van het einde van de maand Ramadan!

En dit willen wij ook vieren op onze kantoren samen met onze collega’s die de Ramadan vieren! Op HQ Den Bosch wordt er een lunch verzorgd op woensdag 10 april, op HQ Amsterdam en HQ Rotterdam wordt er een lunch verzorgd op donderdag 11 april met ook allemaal lekkere zoetigheden! Zoetigheid is er ook op 10 april in Klarenbeek! Tijdens deze lunch zal om 12:00uur een Rockstars de lunch openen om even stil te staan bij de Ramadan, wat dit voor hen betekent heeft en waarom we het Suikerfeest met elkaar vieren!

Zien we je dan? LET OP: Aanmelden kan via de HQ Kalender! Jouw plek en lunch spot is dan gereserveerd!

Ilyas en ik sloten ons telefoongesprek af met: Wie goed doet, goed ontmoet!

 

Reacties

Vergelijkbare events

18 april, 17:00

Tech radar AI

Tribe Agile, Tribe Architecture, Tribe Automated Testing, Tribe Cloud & DevOps, Tribe Data and AI, Tribe Front-end/Mobile, Tribe Java, Tribe Microsoft, Tribes
7 Spots
18 april, 08:30

EHV’23 MELTdown!

Chapter Eindhoven ’23
4 Spots
18 april, 19:00

EHV’23 Goes bowling!

Chapter Eindhoven ’23
17 Spots