Chapter Central Presents – Alles over testen!

30 juni, 17:00 - 18:30
Nog plaatsen over

Omschrijving

Altijd al meer willen weten over TDD, dan is dit het technische event voor jou. Op woensdag 30 juni 17:00u zullen we jullie meenemen in de wereld van het testen en alles wat daar bij komt kijken. Met een onwijs boeiende talk over TDD praten we jullie helemaal bij over de testers way of life. Dit wil je absoluut niet missen.

Outline

Talk 1 – TTD Is Not Dead

TTD is een oud onderwerp dat nog steeds relevant is tot de dag van vandaag. Heel vaak wordt TDD geïnterpreteerd als unit-tests maken, maar dat is niet het complete plaatje. TDD is een framework van disciplines hoe men hoog-kwaliteit software kunt produceren. De laatste letter ‘D’ in TDD staat officieel voor Development, maar het hele framework helpt men om een goed ontwerp te maken. Daardoor staat de ‘D’, on-officieel, ook voor Design. TDD helpt je de software vanuit het oog van de gebruikers te gaan zien. Hierdoor bereik je niet alleen een hoge(re) kwaliteit software maar ook software wat makkelijk en intuïtief is voor de gebruikers.

Talk 2 – Databases & test data, hoe ga je er mee om?

De testpiramide is een bekende metafoor om onderscheid aan te brengen tussen geïsoleerde, snelle unit tests en de langzame integratietests, met bovenin de tests die alles aan elkaar knopen. Ergens zullen we de database moeten integreren. Op de vraag waar en hoe je dat doet is geen eenduidig antwoord te geven. Dat ligt o.a. aan de complexiteit van het datamodel, of deze bedrijfslogica bevat, en of die code ook onder jouw beheer valt. Een handig stuk gereedschap wat we momenteel bij DeGiro gebruiken om een database m.b.v. Docker in je test te gebruiken is het Testcontainers framework. Dit is Java tech, maar de presentatie zal zo veel mogelijk taal-agnostisch zijn.

Let op: Dit event is georganiseerd door Chapter Central maar is natuurlijk voor alle rockstars beschikbaar!

Reacties

    Waar in Teams is dit?

Chapter Lead Central

Vergelijkbare events

14 juli, 12:00

Chapter BBQ ’24

Chapter Eindhoven '22
32 Spots
16 juli, 17:00

Chapter Data (Digital) Game Night!

Chapter Data
24 Spots
17 juli, 17:30

ReBuild event – Fysiek

Tribe Microsoft
18 Spots