Java Tribe – visie 2022

Een jaar zonder Java is een jaar niet geleefd.

Afgelopen jaar zijn we met volle overgave begonnen aan de nieuwe Tribes. We hebben een prachtig 2021 gehad en met de Java Tribe veel bereikt! Maar we zijn ook kritisch en zien ruimte voor verbetering. Daarom organiseren wij een online sessie voor het bespreken van onze visie van 2022, opgesteld samen met onze gewaardeerde CTO.

Dus, wil jij een overzicht wat we afgelopen jaar hebben bereikt? Wil jij zien waar we met het Tribe naartoe willen in 2022? Heb jij ambities om Tribe Lead te worden of wil je gewoon graag meedenken en input leveren? Kom naar onze Visie 2022 borrel!

Ennuh, het is op een vrijdagmiddag, dus we proosten gelijk het weekend in met elkaar🍻

Microsoft Teams link

Tech Walk: Code That Fits In Your Head

Tech Walk: Code That Fits In Your Head

Iedere dinsdag in de even weken hebben we van 12:30 – 13:00 uur een lunchwalk met elkaar. In deze laagdrempellige setting (via Discord) van maximaal een halfuurtje krijgt een spreker de mogelijkheid om ieder (technisch) onderwerp aan te snijden. Het is echt de bedoeling dat je je oortjes indoet en een half uur buiten gaat wandelen (zelfs als het regent).

In deze eerste editie gaat Jacob Duijzer ons vertellen waarom hij zo enthousiast is over het boek Code That Fits in Your Head. Hij heeft ondertussen al een aantal andere developers aan het lezen gekregen met al even enthousiaste reacties. Waarom is nu juist dit boek een boek wat je als Rockstar en Software Engineer moet lezen. Zonder alle pareltjes eruit te halen zal hij een paar leerpunten er uit pikken om die met ons te bespreken. Zorg dat je er bij bent en discussieer vooral mee!

<<DISCORD LINK VOLGT>>

Log4J warroom

Vanwege de security problemen met Log4J zijn de prioriteiten in veel Agile teams veranderd. Ook de Rockstars developers zijn hier mee bezig en hebben intussen veel kennis opgedaan en oplossingen beschreven. De oplossingen zijn verzameld in de volgende blog:

https://www.teamrockstars.nl/developers/tech-burst/critical-vulnerability-in-log4j/

Om snel weer een veilige situatie te hebben organiseren we een meetup met als onderwerp ‘Log4J warroom’. Het doel van deze meetup is om gezamenlijk een oplossing te hebben voor alle verschillende scenario’s.

Rockstars Mark Bertels, Ron Veen en Pascal Quist nemen de lead in de ervaringen die zij afgelopen dagen opgedaan hebben. Ongetwijfeld hebben jullie ook nog kennis, breng deze mee zodat we elkaar verder helpen.

Hieronder staat de link naar de Teams Log4J warroom omgeving:

_____________________________________________________________________

Microsoft Teams-vergadering

Deelnemen op uw computer of via de mobiele app

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Meer informatie | Opties voor vergadering

_____________________________________________________________________

Kom dus naar de Log4J warroom om snel weer Rocksolid software te hebben!