Xamarin Expert Day – All day viewing party

Vrijdag 1 oktober is de Xamarin Expert Day: https://xamexpertday.com/. Dit is een virtueel event met sprekers van o.a. Microsoft en andere Xamarin/.NET MAUI enthousiastelingen.
Er zijn twee parallelle tracks .NET MAUI en Xamarin, dus als je wilt weten hoe de ontwikkelingen van .NET MAUI ervoor staan of juist je Xamarin kennis wilt verdiepen, er is voor ieder wat wils!

Ik zal in onderstaande meeting de chat openhouden zodat we gedurende de dag live kunnen chatten over dit event!

Teams meeting link

Workshop testen met dockerized databases

UPDATE:  voor eten wordt gezorgd vanaf 18 uur. Deelnemers ontvangen hierover nog bericht.

In deze workshop voor Java developers leer je effectief en efficiënt een containerised database te betrekken in je automatische tests.

Enterprise-applicaties bevatten vaak complexe SQL logica binnen hun applicatiecode. Vaak test je zulke cruciale interacties van de database met een paar globale integratie- of end-to-end tests. Werken met de database is immers omslachtig en duur. Details van de SQL logica blijven dan ongetest. Dat is niet verstandig.

Testcontainers is een handige en simpele library om een Docker container te integreren in de lifecycle van je automatische Java tests – in dit geval kijken we naar JUnit 5. Maar daarmee zijn we er nog niet. Een wegwerpdatabase met representatieve testdata maken en beheren is een uitdaging op zichzelf. Geïnspireerd op ons werk bij Degiro zullen de volgende topics aan bod komen:

  • Korte achtergrond over de testpiramide en waarom unit-tests van databasecode belangrijk zijn.
  • Hoe kun je je code zo organiseren dat zulke tests je build time niet (te veel) laten oplopen.
  • Hoe integreer je Testcontainers in je test code.
  • Hoe maak en beheer je een herbruikbaar database image met representatieve testdata. Waar moet je rekening mee houden?

Voor de workshop heb je niets nodig dan je favoriete IDE en Docker uiteraard. Te zijner tijd ontvang je een link naar het source project en Docker images die we zullen gebruiken.