Tech Walk: Life beyond Docker

Tribe Automated Testing, Tribe Cloud & DevOps, Tribe Front-end/Mobile, Tribe Java, Tribe Microsoft
08 februari, 12:30 - 13:00
Nog plaatsen over

Omschrijving

Iedere dinsdag in de even weken hebben we van 12:30 – 13:00 uur een lunchwalk met elkaar. In deze laagdrempelige setting (via Teams) van maximaal een halfuurtje krijgt een spreker de mogelijkheid om ieder (technisch) onderwerp aan te snijden. Het is echt de bedoeling dat je je oortjes indoet en een half uur buiten gaat wandelen (zelfs als het regent).

Kubernetes stapt van de docker-shim af, docker desktop is niet meer gratis… what’s next?. Als kubernetes geen docker-shim meer ondersteunt, hoe draait het dan nog containers?

Dit keer is Subhi Dweik te gast om ons voor te bereiden op Life after Docker! In deze Techwalk geeft hij wat context en uitleg over het container universum beyond docker. Docker is synoniem met containers, maar er zijn andere opties.

Ondertussen is het container-universum een verwarrend moeras. OCI, CRI-O, Podman, Nerdctl, en containerd zijn termen die vaak langs komen. Tijdens de Techwalk hoop ik jullie door dit moeras te leiden.

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Reacties

    Kan ik mij ook inschrijven om de talk later terug te luisteren? Ik heb dinsdag namelijk al een andere afspraak

    Jazeker, we zijn voornemens om alle techwalks en brown bag sessie op te nemen. Alle afleveringen worden opgenomen en zijn terug te luisteren via de “Team Rockstars IT” Teams omgeving bij bestanden/files. Hieronder ook de link naar de twee omgevingen:

    – TechWalk sessie : https://rockstarsbv.sharepoint.com/:f:/s/TeamRockstarsIT2/EhcX-AE6D8lPm2g0eyT0OOcBJGbp2TXQ_LR2deP7r3E2xA?e=ONEdR2

    – Brown bag sessie : https://rockstarsbv.sharepoint.com/:f:/s/TeamRockstarsIT2/EsTWbN5ULHpLmOO8bwz4dzoBkBOe5APzO2ObjC_yGjyWcA?e=kFZ86P

Vergelijkbare events

20 mei, 18:00

Chapter Tilburg ’19 presents vrijmiboooo – Breda

Chapter Tilburg '19
37 Spots
20 mei, 12:00

Walking Tour Chapter North | Diemerbos

Chapter Amsterdam '22, Chapter Amsterdam ’19
14 Spots
21 mei, 16:00

Chapter Arnhem ’19 ON FIRE | @ de tuin van Hans

Chapter Arnhem '19
32 Spots