My buzzword journey: event-sourced microservice architecture met Kafka en Spring Boot – Wouter Everse

18 november, 18:45
Nog plaatsen over

Omschrijving

IT Rockstars opgelet! Op 18 november zal niemand minder dan Wouter Everse een super vette talk geven. Met als titel: My buzzword journey: event-sourced microservice architecture met Kafka en Spring Boot kán het natuurlijk niet mis gaan; dit wordt een top avond!

The talk
Bij mijn vorige job heb ik from scratch met mijn team een tech visie neergezet en geïmplementeerd: event-sourced microservices in een event-driven architecture met CQRS, op basis van Kafka, Kafka Streams API, Spring Boot en Elasticsearch. Genoeg Buzzwords? Het was een mooie reis waarin we vooral iets wilden bereiken dat veel meer scalable, recoverable, fault-tolerant, resilient en maintainable is dan de legacy die er was. Ik zal de reis laten zien, wat onderbouwing ervan en natuurlijk een demo. Ik zie mezelf nog meer als een enthousiasteling dan als een doorgewinterd expert op dit gebied en ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Planning:
18:45: Online inloop
19:00: Start talk

Reacties

  Wordt de sessie ook opgenomen? Ik kan er namelijk helaas niet bij zijn. Maar zou graag deze informatie meekrijgen, omdat dit onderwerp zeer toepasselijk is bij mijn huidige opdracht.

   Hi André, ik denk het niet, maar kan eens informeren naar de mogelijkheden

  Vanwege de verscherpte corona-maatregelen gaat het helaas niet lukken om dit op de geplande datum/tijd fysiek te hosten. 🙁

  Ik bekijk de mogelijkheden om het online via teams te doen, zoek daar alleen nog wel een geschikte (rustige, en waar ik mijn kids niet waker houd) locatie voor, hopelijk lukt dit zodat we gewoon op de geplande datum/tijd online kunnen hosten!

  Updates volgen zsm!

  Goed nieuws! Ik heb een geschikte locatie gevonden dus we gaan het gewoon online doen! We starten om 19:00u, online inloop om 18:45! Ik stuur degenen die hebben ingeschreven uiterlijk woensdag een agenda uitnodiging met een teams link.

  Nog niet ingeschreven? Dat kan natuurlijk nog! Hopelijk tot donderdag!

Event Manager Team Rockstars IT

Vergelijkbare events

18 juli, 08:30

Samenwerken @ Roermond

Chapter Roermond ’23
17 Spots
18 juli, 12:00

Architecture Scan vCare Connect journey by Richard van Zandwijk

Algemeen, Tribe Architecture, Tribes
20 Spots
21 juli, 12:00

Tennissen met Chapter Amsterdam

Chapter Amsterdam '19, Chapter Amsterdam '22
5 Spots