Data Rocks 5: Pet Pythons, Azure Datalakes and Unity Catalog Migration

Algemeen
29 februari, 18:00 - 21:30
Nog plaatsen over

Omschrijving

Data Rocks 5: Pet Pythons, Azure Datalakes and Unity Catalog Migration

Hey dataliefhebber!

Voor deze knallende vijfde editie van het Data Rocks event staan er weer 2 toffe topics op het programma! Met een deep-dive in Unity Catalog Migratie en een opmerkelijke casus met Azure Data Lakes en een échte Python belooft dit weer een topeditie te worden.

What my pet Python taught me about Data Lakes on Azure door Lisa Hoving – Microsoft Data Platform MVP bij de Rabobank

Heb je ooit naar een slang gekeken en gedacht… deze heeft een Data Lake nodig? Ik ook niet! Tenminste, niet totdat ik mijn Python kreeg. Toen ik hem kreeg, realiseerde ik me dat het verzorgen van reptielen speciale zorg vereist, met behulp van zeer specifieke apparatuur. Maar zoals we allemaal weten, is technologie gevoelig voor storingen. Dit zette me aan het denken… hoe kan ik mijn python de beste zorg geven, dag in dag uit, zelfs als de technologie het laat afweten? Als Data Engineer was het antwoord eenvoudig. Mijn slang heeft een Data Lake nodig! … wacht wat? Je hebt een Data Lake geïmplementeerd voor je python? Ja!

Waarom en hoe? Daar zullen we het tijdens deze sessie over hebben. Eerst zullen we het hebben over wat Data Lakes zijn, waarom ze bestaan en hoe ik van plan was om de Data Lake architectuur op Azure te gebruiken. Vervolgens zullen we het hebben over de gebruikte technologie en de geleerde lessen.

Al met al wordt het een gesprek over mijn favoriete onderwerpen:
– Slangen
– Datalakes
– Azure:
– IoT Hubs
– Azure Data Lake Storage

Unity Catalog Migratie – Bram Postma, Senior Data Engineer bij Team Rockstars Data

We duiken in het ontwerp, de adoptie en de migratie van Databricks Unity Catalog in je data- en AI-platform. Tijdens deze sessie verkennen we de best practices en uitdagingen die je tegen zal komen tijdens het implementatieproces. Of je nu een doorgewinterde dataprofessional bent of net begint aan je reis op het gebied van data governance, deze sessie zit bomvol waardevolle lessen en praktische handvatten.

Programma:
18.00 – 19.00: Walk-in en diner
19.00 – 19:45: Start eerste tech talk
19:45 – 20:00: Korte pauze
20:00 – 20:45: Start tweede tech talk
20:45 – 21:30: Drinks

 

Reacties

Vergelijkbare events

22 juni, 12:00
0 Spots
23 juni, 14:00

23 juni | (Family) Event Amsterdam ’19 & ’22

Chapter Amsterdam '19, Chapter Amsterdam '22
0 Spots
25 juni, 12:00

Serge Don: Observability : Supercharge your development efforts!

Algemeen, Tribes
17 Spots