Data Rocks 4: Data Mesh, Pet Pythons and the Language Model Revolution

Algemeen
23 november, 18:00 - 21:30
Nog plaatsen over

Omschrijving

DATA ROCKS 4: Data Mesh, Pet Pythons and the Language Model Revolution

Hey dataliefhebber!

Voor deze weergaloze vierde editie van het Data Rocks spektakel staan er niet één, niet twee, maar maar liefst drie toffe topics op het programma! Met sessies over Data Mesh architectuur, Data Lakes en de laatste craze omtrent LLMs belooft dit een weergaloze editie te worden.

De tech-talks worden gehouden in de vorm van break-out sessies, waar je er twee van kan bijwonen.

ONDERWERPEN

Data Mesh Architectuur door Marc Laheij – Principal Consultant bij Team Rockstars Data

Data Mesh – Think Big, Act Small

We kunnen er niet meer omheen; Data Mesh neemt in toenemende mate zijn plek in bij organisaties die data gedreven willen werken. De populariteit van deze architectuur is te danken aan het succes van big data en data lakes.

In deze sessie gaan we dieper in op wat Data Mesh is en welk probleem het oplost. Daarna ga ik aan de hand van 3 belangrijke aspecten na wat de impact is. Hierbij kijk ik door de bril van de organisatie én door de bril van de data engineer. Het belang om groots te denken voor de organisatie en klein te beginnen door de data engineers.

Benieuwd wat die 3 aspecten zijn? Kom naar deze sessie!

What my pet Python taught me about Data Lakes on Azure door Lisa Hoving – Microsoft Data Platform MVP bij de Rabobank
Heb je ooit naar een slang gekeken en gedacht… deze heeft een Data Lake nodig? Ik ook niet! Tenminste, niet totdat ik mijn Python kreeg. Toen ik hem kreeg, realiseerde ik me dat het verzorgen van reptielen speciale zorg vereist, met behulp van zeer specifieke apparatuur. Maar zoals we allemaal weten, is technologie gevoelig voor storingen. Dit zette me aan het denken… hoe kan ik mijn python de beste zorg geven, dag in dag uit, zelfs als de technologie het laat afweten? Als Data Engineer was het antwoord eenvoudig. Mijn slang heeft een Data Lake nodig! … wacht wat? Je hebt een Data Lake geïmplementeerd voor je python? Ja!

Waarom en hoe? Daar zullen we het tijdens deze sessie over hebben. Eerst zullen we het hebben over wat Data Lakes zijn, waarom ze bestaan en hoe ik van plan was om de Data Lake architectuur op Azure te gebruiken. Vervolgens zullen we het hebben over de gebruikte technologie en de geleerde lessen.

Al met al wordt het een gesprek over mijn favoriete onderwerpen:
– Slangen
– Datalakes
– Azure:
– IoT Hubs
– Azure Data Lake Storage

Mastering LLM-Based AI Applications door Henk Boelman – Senior Cloud Advocate AI & ML bij Microsoft
Ontdek samen met ons Azure Machine Learning prompt flow, een geavanceerde tool voor AI-toepassingen op basis van Large Language Models (LLM’s). Met de snelle wereldwijde groei in LLM-gebaseerde AI-toepassingen, zal deze sessie laten zien hoe Azure Machine Learning prompt flow het prototypen, experimenteren, itereren en implementeren van deze toepassingen stroomlijnt.

We gaan dieper in op het maken van uitvoerbare flows die LLM’s, prompts en Python-tools koppelen, het debuggen en delen van flows en het uitvoeren van grootschalige tests. Leer hoe je het volledige potentieel van LLM’s voor je toepassing kunt benutten door een realtime eindpunt te implementeren. Deze sessie is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke tool om het ontwikkelingsproces van hun LLM-gebaseerde AI-toepassingen te vereenvoudigen. Ervaar vandaag nog de kracht van gestroomlijnde ontwikkeling met Azure Machine Learning prompt flow.

Programma:
18.00 – 19.00: Walk-in en diner
19.00 – 19:45: Break out sessie 1 
19:45 – 20:00: Korte pauze
20:00 – 20:45: Break out sessie 2
20:45 – 21:30: Drinks 

Reacties

Vergelijkbare events

28 mei, 09:00

Agile Tribe presents: Monthly Tribe gathering – Work at the office DB HQ

11 Spots
29 mei, 08:30

DDD Europe 29 – 31 Mei 2024 – Conferentie

Tribe Agile, Tribe Architecture
42 Spots
29 mei, 09:00

Come Together & Work – Den-Haag ’22 (@HQ Rotterdam)

Chapter Den Haag '22, Chapter Rotterdam '19
16 Spots