Agile Tribe presents: Reading Rockstars™ – Wiring The Winning Organization

Tribe Agile, Tribes
03 juli, 12:00 - 13:00
Nog plaatsen over

Omschrijving

De boekenclub, het klinkt zo lekker ouderwets. Misschien is dat het ook wel, maar daarom is het ook wel weer een beetje rebels. We lezen allemaal hetzelfde boek en bespreken deze in een ongedwongen setting. Ben je niet zo’n lezer? Dan  is dit misschien een goede motivator! Of je leest niet (alles), je kunt ook gewoon aanhaken, dat is ook leerzaam.

Wat gaan we lezen?

De keuze is deze keer gevallen op “Wiring The Winning Organization: Liberating Our Collective Greatness through Slowification, Simplification, and Amplification”. Het boek is gespreven door Gene Kim en Dr. Steven J. Spear. Veel van jullie kennen Gene Kim waarschijnlijk wel van de The Phoenix Project, The Unicorn Project, The DevOps Handbook of Accelerate.
Dr. Steven J. Spear is misschien iets minder bekend, maar ook hij heeft een heel lijstje aan belangrijke boeken op zijn naam staan, zoals The Toyota Production System: An Example of Managing Complex Social/Technical Systems.

Nadat er, ook door de auteurs zelf, al veel geschreven is over DevOps, Lean en Agile, komen ze nu met een nieuwe theorie over organisatiemanagement naar voren. Deze is gebaseerd op tientallen jaren van onderzoek en bevat inspirerende praktijkvoorbeelden. Deze voorbeelden zijn niet beperkt tot technische organisaties; er worden verhalen verteld over roeiverenigingen, de NASA en zelfs de bomaanslag tijdens de Boston Marathon.

Links:

Wat moet ik doen?
Meld je hier aan, wij regelen dat je meegenomen wordt in de boekenclub! Jij bestelt het boek (via office scheelt je BTW!) zodat je het op tijd op je deurmat hebt voor de boekenclub!

Wat doen wij dan?
Wij doen niks! Anders dan enthousiast zijn en meepraten met de groep over het boek (en de inhoud).

Waar?
Online!
Je krijgt vanzelf een teams invite waarbij je een keer per twee weken aanhaakt in een groep mensen die gedachten delen over het boek dat we lezen.

Wanneer?
Zie hieronder de planning! De planning is onder voorbehoud en kan nog wijzigen.

 • 1 mei 2024 | 12:00 – 13:00
  PART I: A NEW THEORY OF PERFORMANCE MANAGEMENT
 • 15 mei 2024 | 12:00 – 13:00
  PART II: SLOWIFICATION
 • 5 juni 2024 | 12:00 – 13:00
  PART III: SIMPLIFICATION
 • 12 juni 2024 | 12:00 – 13:00
  PART IV: AMPLIFICATION
 • 3 juli 2024 | 12:00 – 13:00
  Conclussion, appendices, etc

Reacties

Agile Tribe Lead

Vergelijkbare events

25 juni, 12:00

Serge Don: Observability : Supercharge your development efforts!

Algemeen, Tribes
9 Spots
26 juni, 16:00

Kantoor Amsterdam Padel & Work woensdag 26 juni

Chapter Amsterdam '19, Chapter Amsterdam '22
1 Spots
27 juni, 00:59

European Women in Tech Conference

Algemeen
48 Spots