Later als ik groot ben…

Later als ik groot ben…

De carrièremogelijkheden van een software developer zijn eindeloos en daarmee is het een complexe en lastige puzzel.

In de praktijk is het lastig om alle mogelijkheden te overzien. Wat zijn de consequenties en wat zijn de te nemen stappen? Hoe weet je wat je wil? Hoe kom je erachter wat het beste bij je past? Is jouw manager objectief in zijn advies? Welke mogelijkheden zijn er bij jouw werkgever? 1001 vragen die het tot een carrière labyrint maken!

Je kunt je ontwikkelen binnen je eigen rol in allerlei talen, frameworks en tools. Je kunt Thought leader worden op jouw vakgebied. Dit kan door kennis te delen via blogging, een boek te schrijven of door te spreken op meetups en conferenties. En dan is er natuurlijk nog de mogelijkheid om een andere functie in de wereld van IT te kiezen, van architect tot CTO en van manager tot principal consultant.

Deze avond geeft jou objectief advies over alle carrièremogelijkheden. De leuke en minder leuke kanten van alle keuzes worden duidelijk belicht en daarbij ook de persoonlijke vaardigheden die daarbij nodig zijn. Zo krijg je in één keer overzicht van alle mogelijkheden.

Later als ik groot ben

The Walk of the World’s Never Ending Challenge – A Highly Scalable .NET Architecture

Altijd al willen weten hoe je een applicatie ontwerpt die bestand is tegen hoge piekvolume’s, welke gebruikt gaat worden door tien duizenden mensen te gelijk en die voor die paar dagen per jaar gewoon echt MOET werken? Onze Davy Alders weet precies hoe dat in elkaar zit. Hij ontwierp en bouwde samen met zijn team de applicaties voor de Nijmeegse Vierdaagse. Een evenement met tienduizenden bezoekers per dag! Davy neemt je mee in de afwegingen en design keuzes die je moet maken om te zorgen dat jouw applicatie op piekmomenten gewoon beschikbaar blijft en hoe je ervoor zorgt dat je jouw applicatie support tijdens het evenement. In deze sessie behandeld Davy o.a;

• Design keuzes voor evenement applicaties vs. regulier
• Best practices voor omgaan met high-volume traffic
• Troubleshooting live op locatie
• Lessons learnt

Natuurlijk is deze avond weer volledig verzorgd. We beginnen dus zoals gewoonlijk met een lekker diner verzorgd door onze vrienden van Bourgondisch en we sluiten af met een leuke borrel. Het programma ziet er daarom als volgt uit:

Programma
17:30 uur Inloop
18:00 uur Diner
19:00 uur Start sessie Davy
20:00 uur Borrel!

We hopen je allemaal te zien op 26 oktober. Natuurlijk mag je bij dit event ook weer geintereseerde collega’s, vrienden en studiegenoten meenemen! Meld ze wel even aan als guest via teamupit dan kunnen wij rekening houden met de catering! Tot dan!

Azure Quantum & Microsoft Q#

Er is voor mij, in ons domein, bijna niets zo ongrijpbaar als Quantum Computing. Dat het een serieuze impact gaat hebben (of misschien al heeft) op het security domein is wel duidelijk maar wat we er nou verder aan hebben… Gelukkig hebben wij, van de Microsoft Tribe, Johnny Hooyberghs gevonden; die ons alles gaat vertellen over Azure Quantum en Microsoft Q#.

De talk is in het Nederlands en vindt plaats op ons hoofdkantoor in Den Bosch, compleet met eten vooraf. Inloop vanaf 17:00 uur en de talk zelf start om 18:30 uur.

Zijn talk vat hij zelf als volgt samen:
“You’ve probably heard about quantum computing, but it still remains a mystery? In this introductory session, I will explain important concepts like qubits, superposition and entanglement and how quantum computing can hopefully help us to solve exponentially large problems. Some theoretical knowledge about quantum physics, quantum gates and quantum algorithms will be combined with examples using a simulated environment on a local PC and on real quantum hardware using Azure Quantum. Most of these examples will use the new quantum language Q# from Microsoft and some additional examples will use Python to solve optimization problems using the Azure Quantum Inspired Optimization (QIO).”

Microsoft Tribe Unite!

Met alle Microsoft developers een dag op kantoor werken!

Dat gaan we doen bij de eerste Microsoft tribe unite! Kom donderdag 29 september naar kantoor Den Bosch en wordt in de watten gelegd! We hebben het hele kantoor, de hele dag gereserveerd voor Microsoft developers😎

Je werkt deze dag gewoon voor de klant, maar vóór, tussen en ná deze uren word je een echte Microsoft tribe member. Met zowel kennissessies, leuke activiteiten en een heerlijke BBQ kan je dit echt niet missen.

R-TRB-008-Microsoft-Tribe-Unite_Event

Opgeven op TeamUpIT is voldoende voor je werkplek! Parkeren gaat op de gebruikelijke manier.

Microsoft Tribe, Unite!

 

 

Echt awesome programmeren met VI-bindings

Vim logo

Wacht even: vi-bindings? Is dat niet met die editor waar je nooit meer uit komt
als je die eenmaal hebt opgestart? Inderdaad, dat is wel waar de
meeste mensen vi van kennen, van de editor Vi (of ViM, Vi
IMproved). Wat veel mensen niet weten is dat deze vi-bindings ook in
veel andere applicaties gebruikt kunnen worden. En, hoewel de
“learning-curve” behoorlijk stijl genoemd kan worden, zodra je ook
maar een beetje bedreven raakt in het gebruik ervan zul je merken dat
je zelfs in applicaties als MS Word en MS Excel perongeluk :wq zult
gaan typen.

In deze sessie zullen Bart van Nierop en Jacob Duijzer je laten zien
hoe dat nu werkt. Ze zullen beginnen met een aantal basis-commando’s
maar het is de bedoeling dat jullie zelf ook aan de slag gaan, in je
favoriete IDE! Of dat nu Visual Studio, Visual Studio Code of een IDE
van JetBrains is. Emacs of Vi(m) mag natuurlijk ook gewoon!

Let op: Dit event is remote only

Techorama @ Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Let op: je kunt je tot uiterlijk 1 september hier inschrijven. Mogelijk kun je na die datum nog wel zelf kaartjes kopen, maar vanaf die datum kopen we voor de dan ingeschrevenen de merch en kaartjes. Na 1 september hier inschrijven heeft dus geen zin.

Omdat het altijd leuker en gezelliger is om samen naar een conferentie te gaan, bij deze een event voor Techorama in Nederland. Het gaat om een Microsoft-stack georiënteerde conferentie op 11 en 12 oktober. Voor de liefhebbers zijn er 10 oktober ook nog workshops te boeken. De kosten (€ 825) worden ingehouden op de bonus. En als er meer dan 8 Rockstars gaan, dan lopen we daar in stijl rond. Oftewel, dan wordt er speciale Rockstars merch gemaakt.
De agenda is hier te vinden.

Workshop : Introduction to Azure ML – Online edition

De introduction to Azure ML vindt zowel fysiek als ook online plaats. Dit is het online event!

———————————————————————————————–

Microsoft Teams-vergadering

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

———————————————————————————————–

ML&AI wordt steeds meer gemeengoed. Microsoft heeft veel services geimplementeerd in de Azure omgeving.

Microsoft komt ons in een introductie workshop vertellen wat we ermee kunnen:

“Everyone can be an AI engineer! An introduction to Azure AI & ML. Focusing on our AI approach and platform and industry specific opportunities and scenarios.”

De Azure specialisten van Microsoft zijn Eduard van Valkenburg  en Pramita Winata. Na de introduction workshop zulle we ook nog een deep-dive organiseren.

Rens Verhage | Rust: een introductie voor JAVA (en .Net) ontwikkelaars

In deze online Tech Talk gaat Rens Verhage in op Rust development en wil dit graag met jullie delen.  Iedereen is welkom!

Al een aantal jaar staat Rust steevast hoog in de lijsten van meest populaire en programmeertalen om rekening mee te houden. Wat ooit begon als een alternatief voor talen als C en C++ is in korte tijd uitgegroeid tot een all-purpose taal voor een steeds groter wordend aantal platforms. Een groeiend ecosysteem van tools en libraries maakt het mogelijk om ook webapplicaties en microservices te ontwikkelen in Rust. 

Kan Rust zich ontwikkelen tot een serieus alternatief voor Java en .NET?  

Rens wil jullie graag kennis laten maken met Rust, wat de speerpunten zijn van deze relatief jonge programmeertaal en hoe de taal zich verhoudt tot gangbare talen zoals Java en C#. 

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Workshop : Introduction to Azure ML

ML&AI wordt steeds meer gemeengoed. Microsoft heeft veel services geimplementeerd in de Azure omgeving.

Microsoft komt ons in een introductie workshop vertellen wat we ermee kunnen:

“Everyone can be an AI engineer! An introduction to Azure AI & ML. Focusing on our AI approach and platform and industry specific opportunities and scenarios.”

De Azure specialisten van Microsoft zijn Eduard van Valkenburg  en Pramita Winata. Na de introduction workshop zulle we ook nog een deep-dive organiseren.

Tech Walk: Blockchain

Een technisch concept dat steeds meer mainstream wordt maar nog steeds vraagtekens oplevert bij de uitleg ervan.
Wat is Blockchain precies? En waarom kan het belangrijk zijn voor de toekomst? Jessy The neemt jullie tijdens deze TechWalk mee in al deze blockchain vragen.

Blockchain wordt op een manier uitgelegd dat jijzelf het aan iemand op een borrel of verjaardag kan uitleggen.
Het liefst nog dat jij zelf ook gesprekken kan voeren met anderen want de voordelen die Blockchain biedt is juist wat de toepassing ervan zo interessant maakt.

We gaan het hebben over:
– wat Blockchain is (Blockchain 101)
– de benefits van het gebruik van Blockchain
– de downsides van het gebruik van Blockchain
– welke industrieën er baat bij hebben en welke toffe initiatieven tegenwoordig met Blockchain al bestaan,

Het zou mooi zijn om uiteindelijk samen te komen tot een bepaald framework waarbij we vragen beantwoorden zoals:
– hoe kan blockchain worden ingezet om het business model en de impact van een klant te vergroten?
– kortom: waarom zou mijn klant iets met blockchain moeten doen?

Na deze Tech Walk ga je erachter komen dat Blockchain zoveel meer is dan enkel een technisch concept. Als je eenmaal weet waar Blockchain (technisch) toe in staat is, wordt het makkelijker om creatief te kijken naar hoe het toegepast kan worden om bepaalde impact te maken.

Via onderstaande link kun je deelnemen aan de TechWalk:

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering