The life of an IT consultant

Team Rockstars IT has the ambition to become High-end IT partner for companies that drive their business with IT. In order to achieve this, we want more consultancy expertise in Team Rockstars IT, backed by the CTO Office.

Becoming an IT Consultant is often a career path for developers that have ambitions to do more than just delivering code and architecture. IT Consultants help companies solving the IT problems they have and provide advise that can result in IT projects. Therefore, IT Consultancy demands a different set of skills, especially soft skills, that allow you to devise and sell a solution for a problem. There is a growing demand from IT Rockstars that get wind of the possibilities to become an IT Consultant. Therefore, we want to share this process in order te become an IT Consultant.

The topics that we will cover are as follows:

17:00-17:30 Welcome!
17:30-18:00 Diner
18:00-18:30 David de Hoop: What is the essence of an IT Consultant?
18:45-19:15 Murel Arts: The learning path to becoming an IT Consultant within Team Rockstars IT
20:00-20:30 Edwin Derks: IT Consultancy services within Team Rockstars IT and how you can deliver them
20:30-21:00 Drinks and Q&A

Techorama @ Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Omdat het altijd leuker en gezelliger is om samen naar een conferentie te gaan, bij deze een event voor Techorama in Nederland. Het gaat om een Microsoft-stack georiënteerde conferentie op 10 en 11 oktober. Voor de liefhebbers zijn er voor 9 oktober ook nog workshops te boeken, die kaartjes komen later beschikbaar. Op dit moment geldt er een “Blind Bird” ticket actie t/m 30 april waardoor de tickets slechts € 595 euro kosten, bij genoeg aanmeldingen kunnen we nog voor 30 april een eerste golf kaarten kopen. De kosten worden ingehouden op de bonus. En als er meer dan 8 Rockstars gaan, dan lopen we daar in stijl rond. Oftewel, dan wordt er speciale Rockstars merch gemaakt.
De (concept) agenda is hier te vinden.

Later als ik groot ben…

Later als ik groot ben…

De carrièremogelijkheden van een software developer zijn eindeloos en daarmee is het een complexe en lastige puzzel.

In de praktijk is het lastig om alle mogelijkheden te overzien. Wat zijn de consequenties en wat zijn de te nemen stappen? Hoe weet je wat je wil? Hoe kom je erachter wat het beste bij je past? Is jouw manager objectief in zijn advies? Welke mogelijkheden zijn er bij jouw werkgever? 1001 vragen die het tot een complex kaartspel maken!

Deze avond geeft jou objectief advies over alle carrièremogelijkheden. De leuke en minder leuke kanten van alle keuzes worden duidelijk belicht en daarbij ook de persoonlijke vaardigheden die daarbij nodig zijn. Zo krijg je in één keer overzicht van alle mogelijkheden.

We hebben 4 sprekers : Lindy Hutz (Special agent), Edwin Derks (Principal consultant), Marco Kuiper (Manager) en Koen Aerts (CTO).

Het programma ziet er als volgt uit:

17:00 – 17:30 Inloop
17:30 – 18:15 Eten
18:15 – 18:20 Welkom
18:20 – 19:00 Talks ronde 1
19:00 – 19:10 Pauze
19:10 – 19:50 Talks ronde 2
19:50 – 21:00 napraten met een drankje

 

Tribes at Work! Cloud & Devops

De Cloud & Devops tribe neemt HQ Den Bosch over!

Werk samen met mede-Cloud & Devops Rockstars, raak geïnspireerd, laat je in de watten leggen door verschillende PA services én sluit de dag feestelijk af met een gezamenlijk diner!

Het programma volgt snel, maar weet dat je de hele (werk)dag onder de pannen bent.

Inschrijven op de calendar is niet nodig. Een inschrijving op Team Up IT is voldoende. 

Security warroom : OpenSSL vulnerability

Deze week is er een critical vulnerability aan het licht gekomen binnen OpenSSL. Dinsdag 1 november komt er een patch uit.

Om goed voorbereid te zijn hebben we een OnePager gemaakt en organiseren we maandag 31 oktober een Warroom.

Onepager Critical Vulnerability OpenSSL

Hieronder staat de link naar de Teams security warroom omgeving:

_____________________________________________________________________

Microsoft Teams-vergadering

Deelnemen op uw computer of via de mobiele app

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

_____________________________________________________________________

Kom dus naar de security warroom om snel weer Rocksolid software te hebben!

Team Rockstars IT presents: East Goes Technical

Het allereerste event in ons kantoor bij Mr. Green Apeldoorn! Hier komen drie van onze Rockstars samen om jullie mee te nemen in de wereld van Microservices, Pactflow en Blazor. Kortom, voor ieder wat wils!

Programma
– 17:30 uur Inloop
– 18:00 uur Buffet
– 18:45 uur Start tech talks
– 20:15 uur Borrel!

Ron Veen
A story of monoliths and microservices.
Ron neemt je mee in de principes van microservices, waarom je ze wel of niet zou moeten willen. En waarom monolieten niet persé slecht zijn

Gert-Jan Schouten
Pactflow: hoe je, ondanks continue veranderingen, kunt garanderen dat endpoints die worden aangeroepen, altijd reageren op de manier die je verwacht, in het hele applicatielandschap.

Luc Hondshorst
Blazor: De meeste Single Page Applications zijn gebaseerd op Javascript. Blazor wijkt hierin af door te coderen in C# en WebAssembly als runtime.

Voorafgaand aan de talks zullen wij uiteraard zorgen voor een heerlijk buffet. En voor iedereen die aan het einde van het programma nog wil napraten staat er een borrel klaar.

Ben jij er bij de 24e!?  Geïnteresseerde collega’s, vrienden en studiegenoten zijn uiteraard ook meer dan welkom! Meld ze dan wel even aan als guest via teamupit zodat de catering daar rekening mee kan houden.

Software leveren met de snelheid van het licht

Stel je jezelf ook wel eens de volgende vragen?

  • Wat is het grote verschil tussen de beste-en slechts presterende sofware teams?
  • Zijn er overeenkomsten bij de best presterende organisaties als het gaat om het ontwikkelen van software?
  • Wat kunnen wij daarvan leren en misschien zelfs toepassen in ons team of onze organisatie?

Onze eigen Jacob Duijzer gaat je hier tijdens zijn workshop “Software leveren met de snelheid van het licht” antwoorden op geven.

Korte samenvatting
Het State of DevOps researchproject, uitgevoerd door DevOps Research & Assessment (DORA), doet hier al jaren onderzoek naar. Zowel de uitkomsten als de vragen van dit onderzoek kunnen helpen om jouw team of organisatie te verbeteren! Uit de resultaten van eerdere onderzoeken zijn 24 punten gekomen die, statistisch gezien, zorgen voor de belangrijkste verbeteringen in het proces van softwareontwikkeling.

Deze onderdelen zijn verwerkt in een vragenlijst die ik, samen met jullie, wil bespreken. Wat is de gedachte achter de vragen? Wat heeft het DORA researchproject te zeggen over mogelijke veranderingen en implementaties? Welke obstakels zou je tegen kunnen komen? De vragen zijn niet alleen technisch van aard maar gaan ook over processen en cultuur, vragen die in eerste instantie eenvoudig lijken kunnen tot de kern van jouw organisatie doordringen.

Na afloop van deze sessie heb je inzicht in de resultaten van jaren onderzoek naar de staat van DevOps. Wat de belangrijkste aandachtspunten zijn om succesvol te kunnen versnellen in het leveren van software. Hoe de zelf onderzoek zou kunnen doen naar de staat van jouw team of organisatie en wat hieruit de verbeterpunten zijn.

Agenda (onder voorbehoud)
17:00 Inloop
17:30 Eten
18:15 Workshop
19:30 Afsluiten met een drankje

Viva las tribes training – Expose yourself

Jezelf als professional profileren als een expert. Dit doe je eigenlijk offline al op dagelijkse basis in de praktijk.

Online is er ook een hele wereld die voor je open kan gaan, waarbij je tijdens de ‘expose yourself’ sessie leert hoe je hier optimaal gebruik van kan maken. Dounia geeft je alle tools mee om aan de slag te gaan!

Agenda
17:00 – 17:30 : Inloop
17:30 – 18:15 : eten
18:15 – 19:30 : workshop
19:30 – 20:00 : vragen en uitloop
20:00 – 21:00 : afsluiten met een drankje

Viva las tribes training – Write the killer cfp or article

Abraham zit/zat in verschillende programmacommissies (Jfall, GOTO; Amsterdam) en weet dus als geen ander hoe je naar cfp’s en tech artikelen aan moet kijken.

In de workshop write the killer cfp/article deelt hij zijn kennis met jullie!

Agenda
17:00 – 17:30 : Inloop
17:30 – 18:15 : eten
18:15 – 19:30 : workshop
19:30 – 20:00 : vragen en uitloop
20:00 – 21:00 : afsluiten met een drankje

(Wordt verplaatst tot nieuwe datum) TechTalk – Cloud & Devops Tribe met Chapter Eindhoven ’22 

Update: (Wordt verplaatst tot nieuwe datum)


Lieve Chapter- en Tribeenoten!!
Zoals beloofd hebben wij een TechTalk georganiseerd in samenwerking met Cloud & Devops Tribe op HQ Den Bosch. En wat een line-up!!!⚡Na het overheerlijke eten🍕 zal onze eigeste Super Held Subhi Dweik het spits af bijten over Micro-VMS, gevolgd door Java Champ Edwin Derks AWS Cloud. Ivm de vakanties van onze eigen Special Agents Duco en David zal collega Special Agent Bart Nierop hier kort wat over vertellen en over fly.io. Afsluitend kan er nog even lekker geborreld en nagepraat worden!!🍻

Ook kun je op de dag zelf gezellig met ons komen werken op HQ Den Bosch!!
Meld je dan even aan via de Office kalender. https://calendar.teamrockstars.nl/calendar

Programma

17:00 Aanvang Ontvangst

17:30  Eten
18.30 Tech Talk 1 Subhi Dweik – Micro VMS.
19:00 Tech Talk 2 Edwin Derks – AWS Cloud.
19:30 Special Agent Bart van Nierop – fly.io .

20:00 Borrel