Agile Tribe Unite

De Agile tribe takes … LET OP! LOCATIE VOLGT LATER!

Werk samen met mede-Agile tribe Rockstars, raak geïnspireerd, laat je in de watten leggen door verschillende PA services én sluit de dag feestelijk af met een gezamenlijk diner!

07:00 – 09:00   Reistijd en inloop
09:00 – 12:00    Werken voor de klant
10:00 – 10:15      Kennis maken met collega
12:00 – 13:00     Lunch & Brown bag sessie
13:00 – 17:00     Werken voor de klant
17:00 – 18:00     Kennissessie
18:00 – 22:00    Dinnerrrr!

TRIBE PROGRAMMA POSTER

Checkmate with ChatGPT

Met de komst van ChatGPT is AI op het volgende niveau. Wij hebben ChatGPT ingezet als schaakcomputer en via chess.com en browser automation tooling gaan we schaken tegen ChatGPT.

Je leert in deze sessie met ChatGPT tooling om te gaan en zelfs de meest complexe objecten als een compleet schaakbord uit te wisselen. We gaan ChatGPT een interface geven door browser automation tooling in te zetten. Dit geeft inzicht in de eindeloze mogelijkheden en toepasbaarheid van ChatGPT!

Komen we schaakmat te staan of is er nog een toekomst voor ons?

Planning:

17:00 – 17:30  Welkom
17:30 – 18:15   Eten
18:15 – 18:45   Introduction to Checkmate with chatGPT
18:45 – 19:45   Play chess with ChatGPT
19:45 – 20:45  Browser automation using chess.com

The life of an IT consultant @ HQ Amsterdam!

Team Rockstars IT has the ambition to become High-end IT partner for companies that drive their business with IT. In order to achieve this, we want more consultancy expertise in Team Rockstars IT, backed by the CTO Office.

Becoming an IT Consultant is often a career path for developers that have ambitions to do more than just delivering code and architecture. IT Consultants help companies solving the IT problems they have and provide advise that can result in IT projects. Therefore, IT Consultancy demands a different set of skills, especially soft skills, that allow you to devise and sell a solution for a problem. There is a growing demand from IT Rockstars that get wind of the possibilities to become an IT Consultant. Therefore, we want to share this process in order te become an IT Consultant.

The program for the evening will be the following:

17:00-17:30 Welcome!
17:30-18:00 Diner
18:00-18:30 David de Hoop: What is the essence of an IT Consultant?
18:45-19:15 Murel Arts: The learning path to becoming an IT Consultant within Team Rockstars IT
20:00-20:30 Edwin Derks: IT Consultancy services within Team Rockstars IT and how you can deliver them
20:30-21:00 Drinks and Q&A

Can’t make it to Amsterdam? No need to sign up! Shoot Murel Arts a message on Teams.

Webinar: uitleg over de Geweldloze Communicatie training

Bedankt voor alle enthousiaste berichten! Dit heeft ons overtuigd  en de training voor geweldloze communicatie (met acteur!💃) staat gepland!

In deze webinar probeert trainer Hester Macrander je nóg enthousiaster te maken.  Zowel voor deze webinar als de training zijn zowel HQ en Rockstars welkom!

Enthousiast geworden? Je kunt je opgeven via de Rockademy. De kosten zijn €410 bij 10 deelnemers maar kunnen dus variëren als we met een ander aantal zijn. De training bestaat uit één volle werkdag op 21 september (9:00-17:00) en en één middag op 27 september (13:00-17:00).
https://rockademy.studytube.nl/events/63696

Ben je even kwijt waar het ook alweer over ging? Je kunt mijn lunchsessie hier terugkijken: https://rockademy.studytube.nl/library/micro-learnings(preview-video:65773)

Agile Tribe Lunchsessie: Domain Storytelling

Het vertellen van verhalen staat centraal in de menselijke communicatie. Dus waarom zouden we dat ook niet gebruiken om kostbare misverstanden te voorkomen bij het ontwerpen van software? Door verhalen te vertellen en te visualiseren, maken domeinexpers en teamleden bedrijfsprocessen en domeinkennis tastbaar en inzichtelijk. Domain Storytelling helpt teams om beter begrip te krijgen van de relevante mensen, activiteiten en bedrijfsprocessen.

Domain Storytelling is een techniek om domeinkennis om te zetten in effectieve bedrijfssoftware. Het brengt domeinexperts en ontwikkelteams samen. De domeinexperts kunnen, vanwege het formaat van de workshop, direct zien of we hun verhaal correct begrijpen.


Doelen

Domain Storytelling is een veelzijdige tool die helpt om:

  • Alle projectdeelnemers en belanghebbenden, zowel technisch als gericht op het bedrijf, volledig op één lijn te krijgen
  • Duidelijke grenzen te stellen om je domein, software en teams te organiseren
  • Domeinkennis om te zetten in requirements die op natuurlijke wijze zijn ingebed in een agile proces
  • Beter inzicht te krijgen in het IT-landschap, zodat je het kunt consolideren of optimaliseren

Agile Lunchsessie: Geweldloze Communicatie

Geweldloze communicatie Een taal van leven. Hoe Marshal Rosenberg zelfs 2 oorlogvoerende stammen in Afrika met elkaar aan het praten kreeg en hoe je dit kunt toepassen in je dagelijkse werk en leven. 

Pas geleden heb ik het boek Geweldloze Communicatie gelezen geluisterd en ik ben erg enthousiast. Ik vertel jullie graag kort wat het inhoudt om daarna vlug met wat oefeningen aan de slag te gaan. Ik hoop jullie hiermee ook te enthousiasmeren want dit gaat je enorm helpen in je dagelijkse communicatie (zakelijk, privé en alles daar tussenin). Ook ben ik dringend op zoek naar mensen om dit mee te oefenen 😁.

Uitermate geschikt voor niet it-ers en wel it-ers, of je hier al wel of geen ervaring mee hebt.
De sessie wordt opgenomen en voel je vrij om mensen uit te nodigen van buiten Team Rockstars IT.

Fully generate your software by AI

Hackathon : Fully generate your software by AI

De opkomst van AI is niet te stoppen en de toepassingen worden steeds duidelijker! Ook bij het ontwikkelen van software gaan we steeds meer gebruik maken van AI tools. GitHub Copilot is steeds populairder aan het worden. ChatGPT en Midjourney zijn ook tools die steeds meer bij software development gebruikt worden.

In deze hackathon gaan we software volledig laten genereren door deze AI tools. Het eerste gedeelte is een introductie tot de drie tools en daarna gaan we aan de slag!

Kijken hoeveel regels code we nog moeten schrijven om een goede software op te kunnen leveren? RU in for this AI challenge?

Planning:

 

17:00 – 17:30  Welkom

17:30 – 18:30  Eten

18:30 – 19:00  Introductie tot GitHub Copilot, ChatGPT en Midjourney

19:00 – 21:00  Hackathon : Fully generate your software by AI

Brown Bag Sessie: Onze agile toolbox

Toolbox

Werk je wel of niet in een agile omgeving, doe je wel of niet agile dingen en heb je wel of niks te doen tijdens de lunch op donderdag 30 maart? Laat je inspireren door de virtuele brown bag sessie van Jacob en Jeroen!

In deze sessie willen Jeroen de Deken en Jacob Duijzer een inkijk geven in een aantal ‘tools’ die ze gebruiken. Je kunt een interactieve sessie verwachten waarbij ze een aantal oefeningen met jullie gaan uitvoeren.

Ze besteden ook aandacht aan andere tools, tips & tricks en er is zeker ruimte voor vragen en verhalen over jouw ‘good practices’ (en bad practices)!

Uitermate geschikt voor niet it-ers en wel it-ers.

Let op: omdat sommige oefeningen mogelijk van persoonlijke aard zijn, wordt deze sessie niet opgenomen! Het gaat om een lunch-sessie, online via Teams!

Reading Rockstars™ – Accelerate – Building and Scaling High Performing Technology Organizations

Reading Rockstars

Jullie hebben een nieuw boek uitgekozen voor de Reading Rockstars™: Accelerate – Building and Scaling High Performing Technology Organizations. Een goede keus, het is een boek met veel impact. Een boek over Enterprise DevOps, gebaseerd op jarenlang onderzoek naar de vraag: waarom krijgt de ene organisatie het wel en de andere het niet voor elkaar: snel software leveren. Het boek gaat niet alleen over techniek, maar veel meer ook over cultuur, organisatie en proces.

In een aantal lunch-sessies van ongeveer 45 minuten bespreken we een aantal hoofdstukken, er is ruimte voor vragen en discussie. De planning ziet er als volgt uit:

  • Woensdag 22 maart: tot en met hoofdstuk 3.
  • Woensdag 5 april: hoofdstuk 4 tot en met hoofdstuk 8
  • Woensdag 19 april: hoofdstuk 9 tot en met hoofdstuk 11
  • Woensdag 10 mei: hoofdstuk 12 tot en met hoofdstuk 15
  • Woensdag 31 mei: hoofdstuk 16 tot het einde
  • Woensdag 7 juni: de DevOps QuickScan: een tool die je als Rockstar kunt gebruiken om zelf inzicht te krijgen in de staat van DevOps in jouw organisatie.

Het is trouwens geen probleem als je een keer niet kan, je kunt altijd aanhaken en meediscussiëren!

P.S. Mocht je het boek nog niet hebben: je kunt dit via Rockstars uit je bonus betalen!

 

 

Techorama @ Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Omdat het altijd leuker en gezelliger is om samen naar een conferentie te gaan, bij deze een event voor Techorama in Nederland. Het gaat om een Microsoft-stack georiënteerde conferentie op 10 en 11 oktober. Dankzij ons partnership met Techorama; zijn de kaarten voor ons nog steeds tegen Early Bird tarief in te kopen, wat neerkomt op € 708,50. Dat is toch nog een mooie € 50 korting op de huidige prijzen. Die kosten worden ingehouden op de bonus en de kaarten worden centraal ingekocht. Je hoeft je dus alleen maar hier aan te melden!

We gaan ook, net als de vorige keer, (voor een ieder die wil) samen uit eten op de eerste dag.

De (concept) agenda is hier te vinden.