Workshop : Introduction to Azure ML – Online edition

De introduction to Azure ML vindt zowel fysiek als ook online plaats. Dit is het online event!

———————————————————————————————–

Microsoft Teams-vergadering

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

———————————————————————————————–

ML&AI wordt steeds meer gemeengoed. Microsoft heeft veel services geimplementeerd in de Azure omgeving.

Microsoft komt ons in een introductie workshop vertellen wat we ermee kunnen:

“Everyone can be an AI engineer! An introduction to Azure AI & ML. Focusing on our AI approach and platform and industry specific opportunities and scenarios.”

De Azure specialisten van Microsoft zijn Eduard van Valkenburg  en Pramita Winata. Na de introduction workshop zulle we ook nog een deep-dive organiseren.

Microsoft Tribe Presents: .NET 6 Launch Party – On Tour – East Edition

Na het succes van de .NET 6 Launch Party afgelopen november in Amsterdam gaan we nu het land in. It’s time to hit the road! Na een prachtige sessie op het HQ in Den Bosch is het nu tijd om ook onze collega’s uit het oosten te bedienen met programma op locatie in Apeldoorn (locatie n.n.b.). Ook in East is er dus plek voor alle .NET Rockstars, en andere Microsoft enthousiastelingen maar ook voor collega’s op de opdracht of vrienden. Je hoeft dus geen IT Rockstar te zijn om je aan te melden en neem vooral collega’s mee.

Het programma blijft grotendeels ongewijzigd maar speciaal voor de collega’s uit East hebben we ook een Special Guest die zijn opwachting maakt en aanschuift bij het programma en de paneldiscussie! Dus ook al was je afgelopen november er ook al bij in Amsterdam is het zeker de moeite waard om nu weer aan te schuiven!
 

Programma

 

 • 17:00 – 18:00 – Inloop
 • 18:00 – 19:00 – Eten
 • 19:00 – 19:05 – Opening van de show
 • 19:05 – 19:45 – Wat is er nieuw in C# 10? – Vincent Spaa
  • Een tour langs de nieuwe language features waarmee C# 10 het leven van de gemiddelde .NET ontwikkelaar weer net even wat aangenamer maakt.
 • 19:50 – 20:30 – .NET MAUI – Duco Fronik
  • De (mogelijke) vervanger van Xamarin.Forms, wat kun je daar nou eigenlijk allemaal mee? Wat verandert er en wat blijft hetzelfde?
 • 20:30 – 21:00 – Paneldiscussie met Duco Fronik, Vincent Spaa en onze Special Guest!
  • Voor alle (kritische) vragen over de nieuwe versie van .NET, van MAUI tot aan C# 10 en van Hot Reload tot aan HTTP/3.
 • 21:00 – 22:00 – Borrel

 
Dit alles onder leiding en bezielend oog van David de Hoop, ook wel bekend van het Special Agent programma. Schrijf je dus snel in en we hopen je te zien op 6 juli in Apeldoorn!
 
LET OP: Bij een minimum aantal van 10 aanmeldingen zal dit event ook daadwerkelijk georganiseerd worden, dit i.v.m. de benodigde logistiek.

Rens Verhage | Rust: een introductie voor JAVA (en .Net) ontwikkelaars

In deze online Tech Talk gaat Rens Verhage in op Rust development en wil dit graag met jullie delen.  Iedereen is welkom!

Al een aantal jaar staat Rust steevast hoog in de lijsten van meest populaire en programmeertalen om rekening mee te houden. Wat ooit begon als een alternatief voor talen als C en C++ is in korte tijd uitgegroeid tot een all-purpose taal voor een steeds groter wordend aantal platforms. Een groeiend ecosysteem van tools en libraries maakt het mogelijk om ook webapplicaties en microservices te ontwikkelen in Rust. 

Kan Rust zich ontwikkelen tot een serieus alternatief voor Java en .NET?  

Rens wil jullie graag kennis laten maken met Rust, wat de speerpunten zijn van deze relatief jonge programmeertaal en hoe de taal zich verhoudt tot gangbare talen zoals Java en C#. 

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Workshop : Introduction to Azure ML

ML&AI wordt steeds meer gemeengoed. Microsoft heeft veel services geimplementeerd in de Azure omgeving.

Microsoft komt ons in een introductie workshop vertellen wat we ermee kunnen:

“Everyone can be an AI engineer! An introduction to Azure AI & ML. Focusing on our AI approach and platform and industry specific opportunities and scenarios.”

De Azure specialisten van Microsoft zijn Eduard van Valkenburg  en Pramita Winata. Na de introduction workshop zulle we ook nog een deep-dive organiseren.

Tech Walk: Blockchain

Een technisch concept dat steeds meer mainstream wordt maar nog steeds vraagtekens oplevert bij de uitleg ervan.
Wat is Blockchain precies? En waarom kan het belangrijk zijn voor de toekomst? Jessy The neemt jullie tijdens deze TechWalk mee in al deze blockchain vragen.

Blockchain wordt op een manier uitgelegd dat jijzelf het aan iemand op een borrel of verjaardag kan uitleggen.
Het liefst nog dat jij zelf ook gesprekken kan voeren met anderen want de voordelen die Blockchain biedt is juist wat de toepassing ervan zo interessant maakt.

We gaan het hebben over:
– wat Blockchain is (Blockchain 101)
– de benefits van het gebruik van Blockchain
– de downsides van het gebruik van Blockchain
– welke industrieën er baat bij hebben en welke toffe initiatieven tegenwoordig met Blockchain al bestaan,

Het zou mooi zijn om uiteindelijk samen te komen tot een bepaald framework waarbij we vragen beantwoorden zoals:
– hoe kan blockchain worden ingezet om het business model en de impact van een klant te vergroten?
– kortom: waarom zou mijn klant iets met blockchain moeten doen?

Na deze Tech Walk ga je erachter komen dat Blockchain zoveel meer is dan enkel een technisch concept. Als je eenmaal weet waar Blockchain (technisch) toe in staat is, wordt het makkelijker om creatief te kijken naar hoe het toegepast kan worden om bepaalde impact te maken.

Via onderstaande link kun je deelnemen aan de TechWalk:

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Tech Walk: Developers career labyrinth

De carrièremogelijkheden van een software developer zijn eindeloos en daarmee is het een complexe en lastige puzzel.

In de praktijk is het lastig om alle mogelijkheden te overzien. Wat zijn de consequenties en wat zijn de te nemen stappen? Hoe weet je wat je wil? Hoe kom je erachter wat het beste bij je past? Is jouw manager objectief in zijn advies? Welke mogelijkheden zijn er bij jouw werkgever? 1001 vragen die het tot een carrière labyrint maken!

Je kunt je ontwikkelen binnen je eigen rol in allerlei talen, frameworks en tools. Je kunt Thought leader worden op jouw vakgebied. Dit kan door kennis te delen via blogging, een boek te schrijven of door te spreken op meetups en conferenties. En dan is er natuurlijk nog de mogelijkheid om een andere functie in de wereld van IT te kiezen, van architect tot CTO en van manager tot principal consultant.

Deze TechWalk geeft jou objectief advies over alle carrièremogelijkheden. De leuke en minder leuke kanten van alle keuzes worden duidelijk belicht en daarbij ook de persoonlijke vaardigheden die daarbij nodig zijn. Zo krijg je in één keer overzicht van alle mogelijkheden.

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Special Agents Present: Tweakers Developers Summit 2022 @ DeFabrique

Op donderdag 23 juni vindt de Tweakers Developer Summit plaats in DeFabrique in Utrecht. Dit is de eerste fysieke editie in twee jaar tijd én het eerste fysieke event waar je onze Special Agents kunt zien shinen! Onze collega’s en mede Special Agents, Duco Fronik en Christiaan Nieuwlaat hebben namelijk een plekje weten te verwerven op het programma van deze conferentie! Kom jij ook onze Special Agents supporten en daarnaast genieten van alle andere sessies?

De Tweakers Developers Summit is stack agnostisch dus zowel interessant voor Microsoft developers, Javanen, Front-enders en Cloud engineers. Hieronder zie je de sessies van onze Special Agents om alvast in de stemming te komen!

Veroverd Flutter de wereld van mobile app development?
Duco Fronik | Special Agent @Team Rockstars IT

Als je het tech news volgt lijkt Flutter in razend tempo het populairste multi-platform app framework te worden. Zal Flutter de wereld van mobile app development transformeren met diens declaratieve UI en lichtgewicht taal Dart?

Hacksperience – Mijn lessons learned als ethical hacker
Christiaan Nieuwlaat | Special Agent @ Team Rockstars IT

Dat informatiebeveiliging een noodzaak is, wordt steeds vaker nijpend bekend.In deze presentatie wil ik jullie meenemen in de lessen die ik in mijn loopbaan als ontwikkelaar en ethical hacker geleerd heb.

Naast bovenstaande sessies is er ook een gevarieerd programma. Tickets kosten €300,- en kunnen uit de bonus bekostigd worden. Vanaf 10 deelnemers zorgen wij ook voor vette T-Shirts waarmee iedereen weet wie die Rockstar groupies zijn die onze Special Agents komen supporten! Meld je aan via teamupit.nl en dan regelen wij de aankoop van de tickets! Wij hopen op zoveel mogelijk support van jullie allemaal, dat kunnen Duco en Chris zeker gebruiken!

Brown Bag Sessie: On Error Resume Next

Lunch Bag - On Error Resume NExt

Iedere donderdag in de oneven weken hebben we van 12:30 – 13:00 uur een brown bag sessie. Dit is een sessie waarbij je in Microsoft Teams je scherm kunt delen (dus niet alleen audio zoals bij de Techwalk). Op deze manier kun je over van alles vertellen. Een lightning talk. Bespreken van een boek. Live coding session. Bedenk het, en het kan.

In deze sessie maakt een van de vele Team Rockstars-Barten de winnaar bekend van de eeuwige strijd tussen Error Codes als return values en Exceptions.

Klik hier voor de Teams-meeting.

Tech Walk: Try-Out “Microsoft Azure for Java Developers @ DevConf 2022”

Talk the talk, Walk The Walk

Iedere dinsdag in de even weken hebben we van 12:30 – 13:00 uur een lunchwalk met elkaar. In deze laagdrempelige setting (via Teams) van maximaal een halfuurtje krijgt een spreker de mogelijkheid om ieder (technisch) onderwerp aan te snijden. Het is echt de bedoeling dat je je oortjes indoet en een half uur buiten gaat wandelen (zelfs als het regent).

Op 23 maart spreek ik op de DevConf 2022 met mijn sessie “Microsoft Azure for Java Developers”. Tijdens deze tech walk doe ik alvast een try-out van deze sessie zonder PowerPoint. Graag ontvang ik naar afloop feedback over de inhoud, de vorm en eventueel missende onderdelen zodat ik de sessie kan finetunen voor de 23e.

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Microsoft Tribe Presents: .NET 6 Launch Party – On Tour!

Na het succes van de .NET 6 Launch Party afgelopen november in Amsterdam gaan we nu het land in. It’s time to hit the road! Op veler verzoek nu ook een sessie op ons prachtige HQ in Den Bosch. Met plek voor nog meer Rockstars, collega’s van de opdracht en andere Microsoft enthousiastelingen. Het programma blijft grotendeels ongewijzigd maar is wel bijgewerkt met de laatste features en releases die Microsoft heeft gedaan sinds november. Vooral voor .NET MAUI zijn dit er nog al wat. Dus ook al was je afgelopen november er ook al bij in Amsterdam is het zeker de moeite waard om nu weer aan te schuiven!
 

Programma

 

 • 17:00 – 18:00 – Inloop
 • 18:00 – 19:00 – Eten
 • 19:00 – 19:05 – Opening van de show
 • 19:05 – 19:45 – Wat is er nieuw in C# 10? – Vincent Spaa
  • Een tour langs de nieuwe language features waarmee C# 10 het leven van de gemiddelde .NET ontwikkelaar weer net even wat aangenamer maakt.
 • 19:50 – 20:30 – .NET MAUI – Duco Fronik
  • De (mogelijke) vervanger van Xamarin.Forms, wat kun je daar nou eigenlijk allemaal mee? Wat verandert er en wat blijft hetzelfde?
 • 20:30 – 21:00 – Paneldiscussie met Duco Fronik, Oscar van der Leij, Hans Harts en Vincent Spaa
  • Voor alle (kritische) vragen over de nieuwe versie van .NET, van MAUI tot aan C# 10 en van Hot Reload tot aan HTTP/3.
 • 21:00 – 22:00 – Borrel

 
Dit alles onder leiding en bezielend oog van David de Hoop, ook wel bekend van het Special Agent programma. Schrijf je dus snel in en we hopen je te zien op 6 april.