Cloud&DevOps Tribe Unite!

Met alle Cloud & DevOps engineers een dag op kantoor werken!

Dat gaan we doen bij de eerste Cloud&DevOps tribe unite! Kom woensdag 14 september naar kantoor Den Bosch en wordt in de watten gelegd! We hebben het hele kantoor, de hele dag gereserveerd voor Cloud&DevOps engineersūüėé

Je werkt deze dag gewoon voor de klant, maar vóór, tussen en ná deze uren word je een echte Cloud&DevOps tribe member. Met zowel kennissessies, leuke activiteiten en een heerlijke BBQ kan je dit echt niet missen.

R-TRB-004-Cloud&Devops-Tribe-Unite_Event

Opgeven op TeamUpIT is voldoende voor je werkplek! Parkeren gaat op de gebruikelijke manier.

Cloud&DevOps Tribe, Unite!

 

 

Workshop : Capture the flag

Altijd al willen weten hoe een hacker te werk gaat zodat jij jouw software veiliger kan maken? Of denk je gewoon een betere hacker te zijn dan je collega Rockstars?

Tijdens deze Capture The Flag (CTF) maak je kennis met diverse technieken die hackers inzetten om jou software aan te vallen.

Je hoeft geen voorkennis te hebben om aan deze CTF deel te nemen, een externe instructeur is aanwezig om je op weg te helpen!

Agenda:

17:00 – 17:30 uur inloop
17:30 – 18:00 uur eten
18:00 – 21:00 uur workshop capture the flag
21:00 – 22:00 uur drankje na

Workshop : Introduction to Azure ML – Online edition

De introduction to Azure ML vindt zowel fysiek als ook online plaats. Dit is het online event!

———————————————————————————————–

Microsoft Teams-vergadering

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

———————————————————————————————–

ML&AI wordt steeds meer gemeengoed. Microsoft heeft veel services geimplementeerd in de Azure omgeving.

Microsoft komt ons in een introductie workshop vertellen wat we ermee kunnen:

‚ÄúEveryone can be an AI engineer! An introduction to Azure AI & ML. Focusing on our AI approach and platform and industry specific opportunities and scenarios.‚ÄĚ

De Azure specialisten van Microsoft zijn Eduard van Valkenburg  en Pramita Winata. Na de introduction workshop zulle we ook nog een deep-dive organiseren.

Control Plane: Global Compute Platform Enabling Multicloud-Native Apps

Control Plane is een multi-cloud, multi-regio workload-orkestratieplatform. Het maakt gebruik van de kracht van alle grote clouds en hun geografisch verspreide regio’s om ontwikkelaars een onbreekbare wereldwijde omgeving te bieden voor backend-apps en -services.

Microservices, die draaien op Control Plane, ‘geloven’ dat ze gelijktijdig draaien op AWS, GCP en Azure. Ontwikkelaars hoeven zich niet bezig te houden met inloggegevens of geheimen. De volledige kracht van de native services van de cloudproviders is beschikbaar zonder enige beperking van de minste gemene deler. Vanuit het perspectief van de ontwikkelaar en de lopende workloads is het alsof AWS, Azure en GCP virtueel zijn samengevoegd tot √©√©n uber-cloud.

In deze sessie zal de Doron Grinstein, CEO van Control Plan Corporation, een deep dive doen in het platform en demonstreren hoe de orkestratie op AWS, Azure en GCP werkt.

Workshop : Introduction to Azure ML

ML&AI wordt steeds meer gemeengoed. Microsoft heeft veel services geimplementeerd in de Azure omgeving.

Microsoft komt ons in een introductie workshop vertellen wat we ermee kunnen:

‚ÄúEveryone can be an AI engineer! An introduction to Azure AI & ML. Focusing on our AI approach and platform and industry specific opportunities and scenarios.‚ÄĚ

De Azure specialisten van Microsoft zijn Eduard van Valkenburg  en Pramita Winata. Na de introduction workshop zulle we ook nog een deep-dive organiseren.

Tech Walk: Blockchain

Een technisch concept dat steeds meer mainstream wordt maar nog steeds vraagtekens oplevert bij de uitleg ervan.
Wat is Blockchain precies? En waarom kan het belangrijk zijn voor de toekomst? Jessy The neemt jullie tijdens deze TechWalk mee in al deze blockchain vragen.

Blockchain wordt op een manier uitgelegd dat jijzelf het aan iemand op een borrel of verjaardag kan uitleggen.
Het liefst nog dat jij zelf ook gesprekken kan voeren met anderen want de voordelen die Blockchain biedt is juist wat de toepassing ervan zo interessant maakt.

We gaan het hebben over:
– wat Blockchain is (Blockchain 101)
– de benefits van het gebruik van Blockchain
– de downsides van het gebruik van Blockchain
– welke industrie√ęn er baat bij hebben en welke toffe initiatieven tegenwoordig met Blockchain al bestaan,

Het zou mooi zijn om uiteindelijk samen te komen tot een bepaald framework waarbij we vragen beantwoorden zoals:
– hoe kan blockchain worden ingezet om het business model en de impact van een klant te vergroten?
– kortom: waarom zou mijn klant iets met blockchain moeten doen?

Na deze Tech Walk ga je erachter komen dat Blockchain zoveel meer is dan enkel een technisch concept. Als je eenmaal weet waar Blockchain (technisch) toe in staat is, wordt het makkelijker om creatief te kijken naar hoe het toegepast kan worden om bepaalde impact te maken.

Via onderstaande link kun je deelnemen aan de TechWalk:

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Cloud Café 2

Dinsdag 10 mei organiseert de Cloud & DevOps tribe het 2e Cloud Caf√©. We willen met de gehele Cloud&DevOps tribe¬† samenkomen om kennis met elkaar te delen. Kom jouw tribe idee√ęn met ons delen!

Daarnaast is het workcafé de hele avond geopend om te socializen.

De agenda voor deze avond is nog in de maak, maar zal er zeer waarschijnlijk zo uit gaan zien:

17:00 Р17:30 Inloop in het Cloud Café

17:30 – 18:00 Eten

18:00 – 19:00 Quality in the Cloud – David de Hoop

19:00 – 20:00 Composable enterprise – Edwin Derks

20:00 – 20:30 “het laatste rondje”

Tech Walk: Developers career labyrinth

De carrièremogelijkheden van een software developer zijn eindeloos en daarmee is het een complexe en lastige puzzel.

In de praktijk is het lastig om alle mogelijkheden te overzien. Wat zijn de consequenties en wat zijn de te nemen stappen? Hoe weet je wat je wil? Hoe kom je erachter wat het beste bij je past? Is jouw manager objectief in zijn advies? Welke mogelijkheden zijn er bij jouw werkgever? 1001 vragen die het tot een carrière labyrint maken!

Je kunt je ontwikkelen binnen je eigen rol in allerlei talen, frameworks en tools. Je kunt Thought leader worden op jouw vakgebied. Dit kan door kennis te delen via blogging, een boek te schrijven of door te spreken op meetups en conferenties. En dan is er natuurlijk nog de mogelijkheid om een andere functie in de wereld van IT te kiezen, van architect tot CTO en van manager tot principal consultant.

Deze TechWalk geeft jou objectief advies over alle carrièremogelijkheden. De leuke en minder leuke kanten van alle keuzes worden duidelijk belicht en daarbij ook de persoonlijke vaardigheden die daarbij nodig zijn. Zo krijg je in één keer overzicht van alle mogelijkheden.

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Special Agents Present: Tweakers Developers Summit 2022 @ DeFabrique

Op donderdag 23 juni vindt de Tweakers Developer Summit plaats in DeFabrique in Utrecht. Dit is de eerste fysieke editie in twee jaar tijd √©n het eerste fysieke event waar je onze Special Agents kunt zien shinen! Onze collega’s en mede Special Agents, Duco Fronik en Christiaan Nieuwlaat hebben namelijk een plekje weten te verwerven op het programma van deze conferentie! Kom jij ook onze Special Agents supporten en daarnaast genieten van alle andere sessies?

De Tweakers Developers Summit is stack agnostisch dus zowel interessant voor Microsoft developers, Javanen, Front-enders en Cloud engineers. Hieronder zie je de sessies van onze Special Agents om alvast in de stemming te komen!

Veroverd Flutter de wereld van mobile app development?
Duco Fronik | Special Agent @Team Rockstars IT

Als je het tech news volgt lijkt Flutter in razend tempo het populairste multi-platform app framework te worden. Zal Flutter de wereld van mobile app development transformeren met diens declaratieve UI en lichtgewicht taal Dart?

Hacksperience ‚Äď Mijn lessons learned als ethical hacker
Christiaan Nieuwlaat | Special Agent @ Team Rockstars IT

Dat informatiebeveiliging een noodzaak is, wordt steeds vaker nijpend bekend.In deze presentatie wil ik jullie meenemen in de lessen die ik in mijn loopbaan als ontwikkelaar en ethical hacker geleerd heb.

Naast bovenstaande sessies is er ook een gevarieerd programma. Tickets kosten ‚ā¨300,- en kunnen uit de bonus bekostigd worden. Vanaf 10 deelnemers zorgen wij ook voor vette T-Shirts waarmee iedereen weet wie die Rockstar groupies zijn die onze Special Agents komen supporten! Meld je aan via teamupit.nl en dan regelen wij de aankoop van de tickets! Wij hopen op zoveel mogelijk support van jullie allemaal, dat kunnen Duco en Chris zeker gebruiken!

Brown Bag Sessie: On Error Resume Next

Lunch Bag - On Error Resume NExt

Iedere donderdag in de oneven weken hebben we van 12:30 – 13:00 uur een brown bag sessie. Dit is een sessie waarbij je in Microsoft Teams je scherm kunt delen (dus niet alleen audio zoals bij de Techwalk). Op deze manier kun je over van alles vertellen. Een lightning talk. Bespreken van een boek. Live coding session. Bedenk het, en het kan.

In deze sessie maakt een van de vele Team Rockstars-Barten de winnaar bekend van de eeuwige strijd tussen Error Codes als return values en Exceptions.

Klik hier voor de Teams-meeting.