Utrecht Christmas Celebration

Hallo Chapter Utrecht!

Trek jullie nette kleding, pak, gala-/cocktailjurk en glitterkleding maar uit de kast, want de dresscode is geheel afgestemd op de locatie en het programma en dat betekent kerst chique!

We kunnen nog niet te veel verklappen over het programma en de locatie, maar het wordt een culinaire en spectaculaire avond die je absoluut niet wilt missen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en ook met het OV is de locatie uitstekend te bereiken.

Wat kunnen we wel nu al vertellen:

Ongeveer twee tot anderhalve week voor het event, ontvangt iedereen die telefonisch aan heeft gegeven aanwezig te zijn, een uitnodiging per mail met alle nodige informatie en de locatie gegevens. Omdat alle aanwezigen al bekend zijn bij ons en iedereen een fysieke uitnodiging krijgt, is aanmelden via Team-up IT niet nodig.

DIEETWENSEN: Van de meeste van jullie zijn allergieën en dieetwensen bekend als jullie deze ooit aan Stefanie Terkers hebben doorgegeven. Heb je dit nog niet eerder opgegeven, of twijfel je of de organisatie op de hoogte is van jouw allergie, laat dit dan a.s.a.p. aan Stefanie weten, zodat we dit kunnen registreren en er niks mis gaat op de avond zelf.

EINDTIJD: Tot 23:00 uur is het niet mogelijk om het event te verlaten vanwege het programma.

BEGINTIJD: Omdat het programma aan strakke tijdlijnen verbonden is en direct om 17:30 start is het belangrijk dat IEDEREEN op tijd is. Vandaar dat we de agenda al vanaf 16:30 voor jullie blokkeren (heb je meer tijd nodig, blokkeer dan zelf alvast je agenda voor reistijd en houd rekening met files). Heb je nog een call aan het eind van de middag, doe deze dan vanuit de auto op de parkeerplaats of geef even aan dat je nog even je laptop moet inpluggen (kan tussen 15:00 en 17:30) op de locatie als het echt niet anders kan. We hebben deze mogelijkheid, maar het is niet heel wenselijk vanwege de voorbereidingen die in dit zelfde tijdblok plaatsvinden.

ALCOHOL: Als je geen alcohol drinkt, dit graag a.s.a.p. melden aan Stefanie Terkers zodat we hier rekening mee kunnen houden met het welkomstdrankje.

AFWEZIGHEID: Kun je om wat voor reden dan ook toch niet komen, of ben je van plan na de chaptermeeting te vertrekken, meldt dit dan zodra dit bekend is bij de organisatie. We mogen tot 29 november nog wijzigingen in het aantal aanbrengen.

Het programma:

17:30 – 18:00 uur Feestelijk ontvangst
18:00 – 19:00 uur Chaptermeeting
19:00 – 23:00 uur Diner & Programma
23:00 – 00:00 uur Naborrelen

Vragen die niet te maken hebben met het programma en de locatie? We gaan speciaal voor dit event en vragen over het event een appgroep aanmaken in onze Chapterlead community op Whatsapp! Dit zal uiterlijk 17 november gebeuren.

We hebben er onwijs veel zin in! Tot 8 december!

Feestelijke groeten,
Gerald, Joris, Stefanie

Chapter Utrecht united @Creative Valley

Op 17 november komen weer gezellig bij elkaar voor een samenwerkdag. We krijgen zoveel positieve feedback op deze locatie en zelfs de vraag ‘kunnen we hier niet elke week samenwerken?!’ hebben we voorbij horen komen.

Meld je snel aan voor deze dag, want het aantal plekken is beperkt!

Mocht er geen plek meer zijn en wil je hier wel bij zijn, neem dan  even contact op met één van de chapterleads. We bellen dan naar CV om te kijken of we een extra plek kunnen krijgen. Be aware, er zijn slechts 15 plekken mét beeldschem en andere flexwerkers maken hier ook gebruik van. Dit betekent dat als je wat later aan komt, je wel een werkplek hebt, maar grote kans dat je dan geen beeldscherm hebt. Uiteraard zullen de HQ mensen ook een scherm claimen, maar de meeste hebben deze niet nodig dus die staan ze met liefde af aan jullie als de overige plekken met schermen vol zitten. Evengoed is het handig om bijtijds te zijn, HQ kan hun plek maar één keer weg geven 😉

Aan het eind van de dag doen we voor de liefhebber nog een drankje bij Creative Valley en wellicht dat we weer de stad in duiken voor een hapje na afloop!

Wil je iemand meenemen die ons écht moet leren kennen, omdat het een potentiele Rockstar zou kunnen zijn, neem dan even contact op met Stefanie Terkers voor de mogelijkheden, dit kan in overleg namelijk zeker!

After Lunch Tech Talk | Victor Pelt | Securing Digital Frontiers

Hi Rockstars,

Deze talk is opnieuw ingepland nu op 15 december:

In Mei hebben we de eerst Tech talks na de lunch gehad en dat is zeer goed bevallen. We hebben nu zelfs een extra ingelaste Tech Talk en dit kun je nog steeds live bewonderen bij zowel Mr.Green in Klarenbeek als online in Zwolle of Thuis!! Let’s go hybrid meetings!

We hebben zoveel fantastische Rockstars in onze organisatie die op allerlei vlakken kennis hebben en dit graag willen delen. Deze kanjers geven wij graag de ruimte en een podium. Soms zijn dit gelikte kennis sessies, soms een try-out op inhoud of skills of is het een live demo. Iedereen mag doen wat hij of zij wil om in een kleine drie kwartier kennis over te dragen.

Deze vrijdag: Victor Pelt: Securing Digital Frontiers – Verified Credentials en Modern Identity Management

In deze presentatie bespreek ik het belang van modern Identity Management (IM) en belicht ik de rol van geverifieerde credentials. Ik introduceer kernconcepten zoals Multi-factor Authentication (MFA) en Zero Trust, en ga in op recente ontwikkelingen in IM. Door middel van een praktijkvoorbeeld illustreer ik de toepassing van geverifieerde credentials in een Zero Trust-omgeving. Tot slot kijk ik iets vooruit naar de toekomst van identity management.

Who’s next?
Nog een vraagteken, maar we hopen dat jij ook een keer wil presenteren. Geef een teken aan je TM en we pakken het samen op. Alvast dank.

De Team Rockstars Nieuwjaarsduik

Rockstars, trek je plonsstar maar uit de kast! Want wij gaan met z’n allen een nieuwjaarsduik houden! Wij kunnen niet wachten om deze spectaculaire dag met jullie te delen. Hier zullen alle verhalen over kerst en oud & nieuw gedeeld worden bij een knapperend haardvuur midden op het strand. Wij zullen opwarmen met een kom snert en broodje Unox, terwijl de DJ fijne deuntje draait.

De middag zal er als volgt uit komen te zien en definitieve tijden volgen heel snel! Hou je agenda vrij vanaf 15:00 uur op zaterdag 13 januari!

De Duik
Ben jij een koukleum net als Daphne Pasvantis van Team Events? Draag jij als het onder de 20 graden komt al jouw heerlijk warme Rockstars Hoodie? Niet getreurd jullie sjaal dragers, truienopwarmers en wanten dragers! Jullie zullen niks te kort komen! Wat we daarmee zeggen: je hoeft dus niet afwezig te zijn als je niet wilt duiken 😉 Dan moedig je aan en ben jij de mental support voor alle Rockstars die de Nieuwjaarsduik wagen!

Natuurlijk zijn we zuinig op onze Rockstars: tijdens de duik is er een team aanwezig die ons het koude water in zal begeleiden. En natuurlijk krijg je van ons de Limited Edition Rockstars Nieuwjaarsduik MUTS, deze moet je voor de warmte verplicht dragen!

Programma (onder voorbehoud):
15:00 uur – Ontvangst
15:00 uur tot 18:00 uur– Nieuwsjaarmarkt
16:00 uur – Duiken  & daarna gelegenheid voor douchen en opwarmen
17:00 uur – tot 22.00 uur Winter BBQ, Snert en broodje Unox en Proosten op het Nieuwe Jaar

Locatie:
IJzeren Man Vught, Boslaan 49, 5263 NX Vught.
Waarom in Vught en bijv. niet in Utrecht? De IJzeren Man is gespecialiseerd in de Nieuwjaarsduik (duikersteam, douches, buitenarea in wintersfeer strand, opzet voor Nieuwjaarsmarkt. Zij hosten dit ook voor Unox) Safety First!

Datum:
Zaterdag 13 januari 2024

Partner:
Neem je partner, vriend, vriendin of hun mee naar de nieuwjaarduik! Hoe leuk om voor te stellen aan je collega’s of elkaar weer te zien naar een lange tijd. LET OP: Geef dit wel aan bij JOIN dat je een “Guest” meeneemt!

Nieuwjaarspakket:
Tijdens de Nieuwjaarsduik kunnen jullie je Nieuwjaarspakket uitzoeken! Vorige jaar hebben we tijdens het Kerst event een marktje gemaakt waar je d.m.v muntjes je cadeautjes kunt uitzoeken! Dat werd door jullie enorm gewaardeerd en dus doen we dit weer! Dit keer in de vorm van een Nieuwjaarspakket! Krijg je dan niks met kerst? Zeker wel, je krijgt een tasje tijdens het kerstfeest van jouw Chapter! Deze houden we nog even als verassing….

Friday is when the Magic happens

Of het nu in een ver ver verleden was tijdens de pauze op de middelbare school, of afgelopen vrijdag in je favoriete gamestore; veel van ons hebben zich ooit wel eens aan Magic the Gathering gewaagd. Voor wie het spel nog niet kent; Magic the Gathering is een kaartspel waarbij je het opneemt tegen één of meerdere tegenspelers. Het doel is om door krachtige (en vooruit, ook minder krachtige ;)) kaarten te spelen, je tegenspeler uit te schakelen en daarmee eeuwige roem (en de daar bij horende bragging rights) te claimen. Los van het spelelement staat een ‘avondje Magic’ ook garant voor een hele hoop gezelligheid!

Op vrijdag 24 november a.s. organiseert chapter Tilburg ’19 een ‘avondje Magic’ (Waarbij overigens ook +1’s en andere chapters van harte welkom zijn!). Nog nooit Magic gespeeld? Geen probleem! Voor beginnende spelers is er de mogelijkheid aan te sluiten bij een introductie met speluitleg en begeleiding om je op gang te helpen!* Voor meer gevorderde spelers wordt een boosterdraft georganiseerd (Let op: met een prijzenpot ;)). Het avondje Magic vindt plaats bij 4 your games in Dordrecht.

Wanneer
vrijdag 24 november om 19:00

Waar
4 Your games Dordrecht
Voorstraat 410,
3311 CX Dordrecht

Pro tip: Parkeer je auto gratis (1e 24 uur) op parkeerterrein Weeskinderendijk. Iets dichterbij kan ook (spuihaven) maar dat is wel betaald  (vast avond tarief van een paar euro)

No car, no problem; ook met de trein is de locatie goed te bereiken!

Kosten deelname
Boosterdraft: €16,50 incl. 1 consumptie
Introductiespel: €12,00 incl. 1 consumptie*

Er wordt geen alcohol geschonken

* Het aantal plekken voor speluitleg en begeleiding is beperkt. Wil je speluitleg? Laat het even weten via willem.deklerk@teamrockstars.nl dan zorgen wij dat er een plek voor je wordt gereserveerd!

 

Chapter Utrecht united @ Creative Valley

Zoals jullie inmiddels meegekregen hebben, was de samenwerk dag een groot succes! Hierom is besloten dat dit de vaste samenwerkplek gaat worden tot we onze eigen locatie hebben in Vianen.

Op maandag 23 oktober is de eerstvolgende samenwerkdag. Het aantal plaatsen is beperkt. Als de plekken die we nu beschikbaar stellen vol zijn, moeten we eerst checken of er meer beschikbaar gemaakt kan worden.

Mocht je zien dat het event vol zit, maar wel hierbij aan willen haken, neem dan even contact op met Stefanie Terkers. We gaan de samenwerkdagen de ene maand op vrijdag en de andere maand op maandag houden. Dit vanwege de rust op die 2 specifieke dagen op de locatie.

We kijken weer enorm uit naar de volgende samenwerkdag bij Creative Valley en hopen jullie daar te zien!

Virtuele regio North-East infomeeting

Ha Rockstars van Utrecht, Arnhem en Deventer!

Op Rockstars Valley hebben we het met de chapters kort gehad over de Team Rockstars strategie, gevisualiseerd in zes mooie platen.

Deze zes verhalende platen zullen jullie komende tijd vaker terug gaan zien!

Regio en chapter specifieke updates zijn afgelopen weekend niet aan bod gekomen en aangezien de eerst volgende chapter meeting einde van het jaar plaats vindt, vinden we het belangrijk om een tussentijdse extra ‘info meeting’ te faciliteren. In deze meeting verschillende highlights en een Q&A moment.

Zo kun je bijvoorbeeld alsnog eventuele vragen stellen indien je onverhoopt niet op Rockstars Valley aanwezig kon zijn.

Vanwege de chapter overstijgende topics plannen we deze info meeting éénmalig voor de gehele regio én online via TEAMS.

De volgende meeting zal de Q4 chapter meeting zijn, en zoals je gewend bent uiteraard weer fysiek met een hapje en een drankje in je chapter! 😊

Hopelijk maken we het met dit online uurtje zo praktisch mogelijk om te joinen, zodat je vervolgens om 18.00 ook direct weer aan je warme maaltijd kunt 😉

We zien jullie graag op donderdag 12 oktober, 17.00 uur, in de call verschijnen, tot dan!

Jeroen & het gehele North East HQ team

Microsoft Teams meeting

Join on your computer, mobile app or room device

Click here to join the meeting

Meeting ID: 357 104 121 469
Passcode: Cf9Xjx

Download Teams | Join on the web

Learn More | Meeting options

 

After Lunch Tech Talk | Martijn van de Pauw | CQRS to the rescue!

Hi Rockstars,

In Mei hebben we de eerst Tech talks na de lunch gehad en dat is zeer goed bevallen. We hebben nu zelfs een extra ingelaste Tech Talk en dit kun je nog steeds live bewonderen bij zowel Mr.Green in Klarenbeek als online in Zwolle of Thuis!! Let’s go hybrid meetings!

We hebben zoveel fantastische Rockstars in onze organisatie die op allerlei vlakken kennis hebben en dit graag willen delen. Deze kanjers geven wij graag de ruimte en een podium. Soms zijn dit gelikte kennis sessies, soms een try-out op inhoud of skills of is het een live demo. Iedereen mag doen wat hij of zij wil om in een kleine drie kwartier kennis over te dragen.

Deze vrijdag: Martijn van de Pauw: CQRS and events to the rescue

Designing applications to use CRUD patterns is a common choice. However, distributed systems can make CRUD queries complex and time consuming. When new services are add and interfaces evolve, it will become even harder to implement new features and remain scalable and resilient.

When we separate the command layer from the query layer and use events we can make the endpoints more clear. The read models can be optimized for the  client requirements and at the same time it will lead to a performance leap.

Who’s next?
Nog een vraagteken, maar de Tech Talks worden in oktober weer opgepakt.
Je hoort er nog wel van. Fijne zomerperiode gewenst.

Samenwerkdag Chapter Utrecht

Yes yes, het is ons gelukt! We kunnen onze samenwerkdagen vanaf september tot we een eigen locatie hebben in Vianen bij Creative Valley organiseren. De eerste staat gepland voor 22 september a.s.

Deze locatie tikt al onze boxen aan en zit naast Utrecht Centraal Station. Met de trein dus goed te doen, qua parkeren wellicht iets minder praktisch. Parkeren kan, maar tegen betaling, in de garages die bij Utrecht CS zitten.

Binnen het concept van Creative Valley zit normaal gesproken een fantastische lunch inbegrepen. Dit kan helaas niet vanwege belasting-technische regels. Na een hoop overleg met de locatie is het gelukt de lunch los te koppelen. Dit betekent echter wel dat we verplicht zijn als Rockstar om voor €4,77 lunch af te nemen pp als je je aanmeldt voor de samenwerkdag. Dit is helaas een verplichting om gebruik te kunnen maken van deze locatie. Voor die €4,77 krijg je wel echt een fantastische lunch aangeboden, plus dat het natuurlijk super gezellig is om gezamenlijk te lunchen.

We betalen per persoon, per aanmelding. Een week van te voren moeten wij het definitieve aantal doorgeven aan de locatie. Wil je hier dus bij zijn, meld je dan zsm aan, het aantal plaatsen is namelijk beperkt 10-15.

Mocht je toch niet komen, meld je dan tijdig af zodat we de plek kunnen laten invullen door iemand anders, zodat we geen onnodige kosten maken <3

We hopen dat we met een mooie groep samen zullen werken op 22 september!

Check hier een impressie video https://vimeo.com/345716182

Als hier vragen over zijn, neem gerust contact op met één van de chapter leads.