Mountainbiking

We gaan weer los op onze stalen ros!!

En alle mountainbikers uit alle chapters zijn welkom!

Zowel fanatieke mountainbikers als recreatieve mountainbikers komen hier aan hun trekken: 30 km fietsen door het mooie en afwisselende Groene Woud met hier en daar wat leuke technische singletracks.
Check de route hierrrr.

Heb jij geen mountainbike in je bezit? Bij voldoende animo proberen we wat mountainbikes te regelen op locatie! (op eigen kosten)

Chapter Lower South presents: Ivo Hagelüken – Distributed applications met ISTIO service mesh

Istio logo

Moderne applicaties worden steeds vaker ontworpen als een gedistribueerde collectie van microservices. Istio is een open source service mesh die als infrastructuur laag op kubernetes draait.
In deze sessie gaat Ivo Hagelüken ons onder andere laten zien hoe je met Istio op uniforme en efficiënte wijze je microservices kan beveiligen, verbinden en monitoren. Ivo neemt je mee door de stappen die nodig zijn om Istio in gebruik te nemen en zal je uitgebreid vertellen over de mogelijkheden en voordelen van Istio. Daarnaast zal hij Istio vergelijken met vergelijkbare frameworks.

Na het volgen van deze tech sessie weet je in welke situaties Istio nuttig is en heb je voldoende kennis om Istio te gaan gebruiken in je projecten!

Chapter North Presents: Private Cinema – No Time To Die

Naar de bioscoop gaan maar dan op de Rockstars manier! Met natuurlijk een eigen VIP privé zaal! Geen last van vervelende kinderen die met popcorn gooien of swipende pubers die meer aandacht hebben voor hun telefoon dan voor de film, dat maakt dit een langverwacht Rockstars uitje. Geheel in stijl gaan wij kijken naar een film die bijna net zo vaak is uitgesteld als dit evenement, namelijk de 25e officiële vertoning van James Bond op het witte doek: No Time To Die!

Rockstarwaardige Ambiance
Natuurlijk hebben wij ook niet zo maar een bioscoop uitgekozen! Nee dit evenement vind plaats in Zaal 3 van de oudste bioscoop van Nederland, het Tuschinski theater aan de Reguliersbreestraat in Amsterdam. Zaal 2 en 3 zijn vorig jaar compleet gerestaureerd in de originele art deco stijl van de bioscoop uit de jaren ’20. Met prachtige plafondschilderingen en luxe VIP stoelen waar je languit in kunt genieten. Voor een visuele impressie zie: https://www.pathe.nl/tuschinskitheater.

Inschrijven?!
Zoals gewoonlijk gaat inschrijven enkel via TeamUpIT, echter deze keer is het een beetje bijzonder. Vanwege de 1,5 meter maatregel die op dit moment nog geld mogen we slechts 20 stoelen vullen in de zaal. Dit betekent dat dit ook het maximale aantal plekken is dat vergeven kan worden op dit moment. Mocht de 1,5 meter maatregel opgeheven worden voor het evenement (de verwachting vanuit het kabinet is 25 september) dan zullen wij de capaciteit uitbreiden naar 57 plekken want dan mag de hele zaal gevuld worden. Mochten er geen plekken meer over zijn maar wil je wel graag mee meld je dan bij één van de leads dan plaatsen wij je op de reservelijst. In eerste instantie mogen alleen Rockstars uit Chapter North zich inschijven, mocht de capaciteit worden uitgebreid dan mag je ook collega Rockstars uit andere chapters vragen of een introducee meenemen (bijvoorbeeld je vriendin of vrouw :P). Wil je hier gebruik van maken laat dit dan even weten aan David.

Praktische Informatie
Het programma ziet er als volgt uit:

18:00 – 18:30 Inloop Zaal
18:30 – 21:15 Voorstelling No Time To Die (Zonder Pauze!)
21:15 – 21:30 Uitloop Zaal

Consumpties zijn voor eigen rekening en kunnen bij het buffet en aan de bar van Pathé Tuschinski worden gekocht. Als je een Pathé Unlimited kaart hebt neem deze dan mee voor extra korting op het buffet. Je kunt de bioscoop het beste bereiken met het OV. Op loopafstand van Amsterdam Centraal of met metro 52 (Noord/Zuidlijn) en dan uitstappen bij halte Rokin. Als je nog praktische vragen hebt neem dan contact op met één van de leads (David).

Chapter North Padel&Work 14 oktober

Chapterleden.

Het leek ons leuk om met een groep een dag te werken op kantoor en daarna afsluitend of tijdens werktijd een potje te padellen.
Een week van te voren bepalen we met de groep het tijdstip dat we gaan . Naar beschikbaarheid van iedereen en de banen kan dit dus middag of na-middag zijn.

Schrijf je niet alleen hier in maar reserveer  ook een plek op https://calendar.teamrockstars.nl/
Dat om verzekerd te zijn van een werkplek die dag.

Voor de mensen zonder balgevoel:

Het mooie van padel is ook al heb je geen balgevoel het is behoorlijk lastig om de bal NIET over het net te krijgen.

Verdere opmerkingen

 • Padel racket en ballen huren we daar.
 • Zelf sportkleding meenemen.

Java 17 Release Party!

Java-fanaten opgelet! Op 14 september is het zo ver!! Dan wordt Java 17  gereleased, dé Java versie die de standaard zet voor de komende jaren. Java 17 is de LTS (long term support) opvolger van Java 11 en zal deze rol voor de komende 3 jaren vervullen.

Team Rockstars IT wil dit natuurlijk vieren en daarom nodigen wij alle developers met een Java-hart uit om dit samen met ons te doen op de Java 17 Launch party. Het is van 18:00 tot 20:00.

Via onderstaande livestream worden jullie helemaal bijgepraat over de laatste features en ook nemen we een kijkje in de toekomst van Java.

 

Klik hier om deel te nemen aan de Java 17 release party livestream!

We hebben de volgende sprekers:

 • Ron Veen (Team Rockstars IT) – ‘a trip down memory lane’ : waarbij de meest in het oog springende ontwikkelingen in Java sinds versie 11 de revue zullen passeren.
 • Johan Janssen (Sanoma Learning) – hij gaat je meenemen op een reis over hoe te upgraden van Java 8/11 naar versie 17.
 • Jasper Sprengers (Team Rockstars IT) – een fast-forward naar de toekomst met een inblik in wat er allemaal voor Java staat te wachten ná versie 17.

Kortom, dit mag je niet missen! Schrijf je daarom snel in.

Java 17 Release | Team Rockstars get together!

Java-fanaten opgelet! Op 14 september is het zo ver!! Dan wordt Java 17  gereleased, dé Java versie die de standaard zet voor de komende jaren. Java 17 is de LTS (long term support) opvolger van Java 11 en zal deze rol voor de komende 3 jaren vervullen.
Team Rockstars IT wil dit natuurlijk vieren en daarom nodigen wij alle developers met een Java-hart uit om dit samen met ons te doen op de Java 17 Launch party , welke plaats zal vinden op onze HQ in ‘s-Hertogenbosch
Vanaf 17:00 ben je welkom voor een drankje! Ook de diner wordt gezorgd.
Om 19:00 maak je met Rockstar Ron Veen een trip down memory lane waarbij de meest in het oog springende ontwikkelingen in Java sinds versie 11 de revue zullen passeren.
Vervolgens zal Johan Janssen (Sanoma Learning) je meenemen op een reis over hoe te upgraden van Java 8/11 naar versie 17.
En tenslotte zal Rockstar Jasper Sprengers je fast-forwarden naar de toekomst met een inblik in wat er allemaal voor Java staat te wachten ná versie 17.
Kortom, dit mag je niet missen! Schrijf je daarom snel in. Limited seats available.
Corona
Uiteraard houden wij ons bij Team Rockstars aan de anderhalve meter regel. Dit betekent dat er minder plekken beschikbaar zijn op onze HQ. De eerste 25 plekken mogen live bij dit event aanwezig zijn. Uiteraard zijn de talks ook via livestream te volgen.

Motor Group Rockstars Presents: motortour door Brabant!

De Rockstar motortocht in juni was een groot succes, daarom gaan we zondag 29 augustus weer rijden! Heb je een sport, chopper, cruiser of een ander modelletje klaarstaan? Kom dan 29 augustus naar Brabant! Jeroen de Deken heeft weer een mooie tocht voor jullie uitgezet.

Jeroen maakt een appgroep aan en hij bespreekt met jullie het startpunt en een lunchplek! 🙂

Programma:

 • Datum: zondag 29 augustus 2021
 • Tijd: 11:00 uur verzamelen
 • Startpunt locatie: in overleg met Jeroen
 • Partners zijn uiteraard welkom op hun eigen motor, achterop of in een zijspan
 • http://www.gpstracks.nl/motorroutes-nederland.php?id=4519
 • Neem zelf ook wat te drinken mee voor onderweg

Chapter North Padel&Work 24 augustus

Chapterleden.

Het leek ons leuk om met een groep een dag te werken op kantoor en daarna afsluitend of tijdens werktijd een potje te padellen.
Een week van te voren bepalen we met de groep het tijdstip dat we gaan . Naar beschikbaarheid van iedereen en de banen kan dit dus middag of na-middag zijn.

Schrijf je niet alleen hier in maar reserveer  ook een plek op https://calendar.teamrockstars.nl/
Dat om verzekerd te zijn van een werkplek die dag.

Voor de mensen zonder balgevoel:

Het mooie van padel is ook al heb je geen balgevoel het is behoorlijk lastig om de bal NIET over het net te krijgen.

Verdere opmerkingen

 • Inschrijving sluit op 16 augustus.
 • Padel racket en ballen huren we daar.
 • Zelf sportkleding meenemen.

Chaptermeeting North #3

Op woensdag 1 september van 17.00 tot  20.30 uur staat de 3de Chaptermeeting van 2021 gepland! En we gaan deze keer weer voor een fysieke meeting!!

We heten jullie allemaal van harte welkom in ons nieuwe kantoor voor een zinderende presentatie van jullie chapterchief en chapterleads, om daarna met iedereen naar het gebouw ertegenover te lopen om een hapje te eten.

Schrijf je hier in. Zorg dat je erbij bent! Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, laat het de Leads of Sjoerd even weten.

Wine like a Rockstar

All is fine, have some wine!

De maatregelen zijn versoepeld en we mogen elkaar weer fysiek onmoeten. Als Rockstars doen we dat natuurlijk in stijl: met goede wijn en haute cuisine!!!

Onze eigen gediplomeerd sommelier Rick Worms neemt ons mee in de wondere wereld van wijn: druiven, stijlen, smaken en combinaties, ze komen allemaal aan bod. Wijn drink je zelden zonder daar lekker bij te eten, dus we combineren deze proeverij met een heerlijk diner. Uiteraard zijn de gerechten afgestemd op de wijn.

Belangrijk: De kosten van deze proeverij zijn voor eigen rekening, reken op een bedrag rond de €30,-

Wanneer:   Donderdag 29 juli
Tijd:              18:00 – 22:00 uur
Waar:           HQ in Den Bosch. Om mee te doen aan deze activiteit dien je een zelftest af te nemen vlak voor je naar HQ vertrekt. Deze test wordt naar je opgestuurd! Zo kunnen we garanderen dat iedereen veilig kan genieten.