Mountainbiking

We gaan weer los op onze stalen ros!!

En alle mountainbikers uit alle chapters zijn welkom!

Zowel fanatieke mountainbikers als recreatieve mountainbikers komen hier aan hun trekken: 30 km fietsen door het mooie en afwisselende Groene Woud met hier en daar wat leuke technische singletracks.
Check de route hierrrr.

Heb jij geen mountainbike in je bezit? Bij voldoende animo proberen we wat mountainbikes te regelen op locatie! (op eigen kosten)

Chapter Lower South presents: Ivo Hagelüken – Distributed applications met ISTIO service mesh

Istio logo

Moderne applicaties worden steeds vaker ontworpen als een gedistribueerde collectie van microservices. Istio is een open source service mesh die als infrastructuur laag op kubernetes draait.
In deze sessie gaat Ivo Hagelüken ons onder andere laten zien hoe je met Istio op uniforme en efficiënte wijze je microservices kan beveiligen, verbinden en monitoren. Ivo neemt je mee door de stappen die nodig zijn om Istio in gebruik te nemen en zal je uitgebreid vertellen over de mogelijkheden en voordelen van Istio. Daarnaast zal hij Istio vergelijken met vergelijkbare frameworks.

Na het volgen van deze tech sessie weet je in welke situaties Istio nuttig is en heb je voldoende kennis om Istio te gaan gebruiken in je projecten!

Java 17 Release Party!

Java-fanaten opgelet! Op 14 september is het zo ver!! Dan wordt Java 17  gereleased, dé Java versie die de standaard zet voor de komende jaren. Java 17 is de LTS (long term support) opvolger van Java 11 en zal deze rol voor de komende 3 jaren vervullen.

Team Rockstars IT wil dit natuurlijk vieren en daarom nodigen wij alle developers met een Java-hart uit om dit samen met ons te doen op de Java 17 Launch party. Het is van 18:00 tot 20:00.

Via onderstaande livestream worden jullie helemaal bijgepraat over de laatste features en ook nemen we een kijkje in de toekomst van Java.

 

Klik hier om deel te nemen aan de Java 17 release party livestream!

We hebben de volgende sprekers:

 • Ron Veen (Team Rockstars IT) – ‘a trip down memory lane’ : waarbij de meest in het oog springende ontwikkelingen in Java sinds versie 11 de revue zullen passeren.
 • Johan Janssen (Sanoma Learning) – hij gaat je meenemen op een reis over hoe te upgraden van Java 8/11 naar versie 17.
 • Jasper Sprengers (Team Rockstars IT) – een fast-forward naar de toekomst met een inblik in wat er allemaal voor Java staat te wachten ná versie 17.

Kortom, dit mag je niet missen! Schrijf je daarom snel in.

Java 17 Release | Team Rockstars get together!

Java-fanaten opgelet! Op 14 september is het zo ver!! Dan wordt Java 17  gereleased, dé Java versie die de standaard zet voor de komende jaren. Java 17 is de LTS (long term support) opvolger van Java 11 en zal deze rol voor de komende 3 jaren vervullen.
Team Rockstars IT wil dit natuurlijk vieren en daarom nodigen wij alle developers met een Java-hart uit om dit samen met ons te doen op de Java 17 Launch party , welke plaats zal vinden op onze HQ in ‘s-Hertogenbosch
Vanaf 17:00 ben je welkom voor een drankje! Ook de diner wordt gezorgd.
Om 19:00 maak je met Rockstar Ron Veen een trip down memory lane waarbij de meest in het oog springende ontwikkelingen in Java sinds versie 11 de revue zullen passeren.
Vervolgens zal Johan Janssen (Sanoma Learning) je meenemen op een reis over hoe te upgraden van Java 8/11 naar versie 17.
En tenslotte zal Rockstar Jasper Sprengers je fast-forwarden naar de toekomst met een inblik in wat er allemaal voor Java staat te wachten ná versie 17.
Kortom, dit mag je niet missen! Schrijf je daarom snel in. Limited seats available.
Corona
Uiteraard houden wij ons bij Team Rockstars aan de anderhalve meter regel. Dit betekent dat er minder plekken beschikbaar zijn op onze HQ. De eerste 25 plekken mogen live bij dit event aanwezig zijn. Uiteraard zijn de talks ook via livestream te volgen.

Chapter Lower South presents: boulderen in 013!

We gaan weer iets sportiefs doen, namelijk boulderen. Onder leiding van onze klimexpert Vincent Keltjens gaan we de ‘rotsen’ in 013 trotseren! Neem jij de slimste of de moeilijkste route? Ga de uitdaging aan of coach je collega naar de top.

Ben je geen expert in klimmen? Dat is geen probleem, want er ligt een dikke valmat voor je klaar😉.

 • Waar: Block013 in Tilburg.
 • Wanneer: vrijdag 22 oktober, om 19:00 uur tot 21:00 uur.
 • Kosten: €11 + €3,50 voor de schoenen.
 • Kleding: (Rockstars) sportkleding (niet te wijd en tot over de knieën).
 • Hoe: we kunnen ons inschrijven via de website van Block013*.

*Meld je aan via Teamupit, zodat we een bolder appgroep kunnen aanmaken. We zorgen dat je een dag van te voren een herinnering krijgt om je in te schrijven via de website van Block013!

Chapter Lower South presents: The Afterparty Chapter Zero Borrel!

We gaan op road trip in onze chapter, want na Tilburg is de volgende Brabantse stad aan de beurt! Chapter Lower South presents: The Afterparty Chapter Zero borrel in Breda.

Wie heeft het mooiste verhaal en wie heeft de Reneevecave overleeft? Dat horen we graag onder het genot van een biertje, wijntje of cocktail!

 • Wanneer: vrijdag 1 oktober.
 • Tijd: 17:00 uur (later aansluiten mag ook 😉) tot ?.
 • Waar: Beers & Barrels Breda (dicht bij het station!).

Chapter Lower South presents: Go Lower Borrel Maastricht

De Feestdagen komen eraan, maar dit willen we inluiden met een bourgondische borrel, Chapter Lower South presents: Go lower borrel in Maastricht!

Nieuwe aanwinst Martijn Candel (woonachtig in Maastricht) neemt ons die avond mee in het bruisende Maastricht. Tevens is dit zijn Rockstars ontgroening, want hij start 1-12-2021 bij Team Rockstars IT!

 • Wanneer: vrijdag 26 november
 • Tijd: 18.00/19.00 uur verzamelen (eerder mag).
 • Waar: nader te bepalen (een ding is zeker: we belanden in een karaoke bar! Toch Nathalie? ;)​​​).

We willen een hotel/hostel boeken, zodat je de volgende dag veilig naar huis kan rijden. Uiteraard mag je dezelfde avond ook terug rijden! We maken nog een appgroep aan met degene die meegaan om dit af te stemmen. 

Motor Group Rockstars Presents: motortour door Brabant!

De Rockstar motortocht in juni was een groot succes, daarom gaan we zondag 29 augustus weer rijden! Heb je een sport, chopper, cruiser of een ander modelletje klaarstaan? Kom dan 29 augustus naar Brabant! Jeroen de Deken heeft weer een mooie tocht voor jullie uitgezet.

Jeroen maakt een appgroep aan en hij bespreekt met jullie het startpunt en een lunchplek! 🙂

Programma:

 • Datum: zondag 29 augustus 2021
 • Tijd: 11:00 uur verzamelen
 • Startpunt locatie: in overleg met Jeroen
 • Partners zijn uiteraard welkom op hun eigen motor, achterop of in een zijspan
 • http://www.gpstracks.nl/motorroutes-nederland.php?id=4519
 • Neem zelf ook wat te drinken mee voor onderweg

Chaptermeeting Lower South #3

Donderdagavond 2 september is het weer tijd voor onze kwartaallijkse chaptermeeting. Deze meeting zal weer in real life, in Café Bakker in Tilburg worden gehouden!

We zullen samen eten, Joost zal een update geven over wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd en we zullen de nieuwe chapterleden aan jullie voorstellen. Daarna is er uiteraard tijd voor een borrel! We kijken er naar uit om jullie allemaal weer in het echt te mogen zien.

Om het allemaal veilig te laten verlopen vragen we jullie om een geldige QR code te laten zien bij binnenkomst. Deze kan je bemachtigen door minstens 2 weken gevaccineerd te zijn, een herstelbewijs te hebben, of doormiddel van een test via testen voor toegang.

Mocht je er helaas niet bij kunnen zijn, geef dit dan aan bij een van je chapterleads (Roel, Bas, Rick) of bij René.

Graag je keuze voor het eten doorgeven via: https://forms.gle/zJrz9MZTfU1X59EA8

 

Wine like a Rockstar

All is fine, have some wine!

De maatregelen zijn versoepeld en we mogen elkaar weer fysiek onmoeten. Als Rockstars doen we dat natuurlijk in stijl: met goede wijn en haute cuisine!!!

Onze eigen gediplomeerd sommelier Rick Worms neemt ons mee in de wondere wereld van wijn: druiven, stijlen, smaken en combinaties, ze komen allemaal aan bod. Wijn drink je zelden zonder daar lekker bij te eten, dus we combineren deze proeverij met een heerlijk diner. Uiteraard zijn de gerechten afgestemd op de wijn.

Belangrijk: De kosten van deze proeverij zijn voor eigen rekening, reken op een bedrag rond de €30,-

Wanneer:   Donderdag 29 juli
Tijd:              18:00 – 22:00 uur
Waar:           HQ in Den Bosch. Om mee te doen aan deze activiteit dien je een zelftest af te nemen vlak voor je naar HQ vertrekt. Deze test wordt naar je opgestuurd! Zo kunnen we garanderen dat iedereen veilig kan genieten.