Automated Testing Tribe: The Kick-Off

Wordt jij ook blij van het automatiseren van handmatige testen en de beste tools en best practices van test automation? Wil jij alles weten of juist jouw kennis delen van smoke, unit, integration, functional, regression, data driven en black box testing? Dan is deze Automated Testing Tribe Kick-Off voor jou!

Tijdens dit event zullen we onze missie en visie gaan delen en het gave is dat jullie zelf de onderwerpen mogen invullen die belangrijk en interessant zijn binnen test automation. De onderwerpen die we met z’n allen bedenken gaan we in kleinere groepen verder bespreken. We gaan dus met elkaar het dialoog aan en onze kennis en ervaring delen.

Onderwerpen zijn voorbeeld de events van de tribe die we in de toekomst willen zien, kennisgebieden die extra aandacht verdienen en welke nieuwe technieken tools lijkt jouw supervet om te leren?

Een gave kans om hier jouw aandeel in te leveren, dus meld je snel aan!

Chapter Lower South presents: VR experience Breda

Zin in een avondje VR met collega’s bij The Park in Breda? Schrijf je dan nu in en wordt na een korte introductie ondergedompeld in de wereld van VR:
The Hallow
Wanneer je een opdracht ontvangt van een mysterieuze magiër begint jullie avontuur. Reis van wereld tot wereld en beleef het bloedstollende avontuur van The Hallow.
Jullie gaan samen op jacht naar angstaanjagende zombies en buitenaardse wezens, samenwerking is vereist om het tot een goed einde te brengen! Wie heeft de meeste zombies geëlimineerd en staat bovenaan op het scorebord?
Informatie
 • We hebben plek voor 12 deelnemers per locatie. We organiseren dit event in Breda en in Eindhoven, dus let op dat je voor de juiste locatie inschrijft. Graag jezelf inschrijven voor zaterdag 19 juni in verband met het vasthouden van de datum bij de twee locaties!
 • Afhankelijk van de groepsgrootte duurt het evenement van 19:00 uur tot 20.00 of  21:00 uur. Tussendoor is er tijd voor een drankje en de wissel van intro of free-roam experience. Diegenen die niet bezig zijn kunnen op een scherm meekijken hoe de rest het er vanaf brengt.
 • De kosten zijn voor eigen rekening: €34,99 exclusief een drankje/hapje.

Chapter Lower South presents: VR experience Eindhoven

Zin in een avondje VR met collega’s bij The Park in Eindhoven? Schrijf je dan nu in en wordt na een korte introductie ondergedompeld in de wereld van VR:
The Hallow
Wanneer je een opdracht ontvangt van een mysterieuze magiër begint jullie avontuur. Reis van wereld tot wereld en beleef het bloedstollende avontuur van The Hallow.
Jullie gaan samen op jacht naar angstaanjagende zombies en buitenaardse wezens, samenwerking is vereist om het tot een goed einde te brengen! Wie heeft de meeste zombies geëlimineerd en staat bovenaan op het scorebord?
Informatie
 • We hebben plek voor 12 deelnemers per locatie. We organiseren dit event in Eindhoven en in Breda, dus let op dat je voor de juiste locatie inschrijft. Graag jezelf inschrijven voor zaterdag 19 juni in verband met het vasthouden van de datum bij de twee locaties!
 • Afhankelijk van de groepsgrootte duurt het evenement van 19:00 uur tot 20.00 of  21:00 uur. Tussendoor is er tijd voor een drankje en de wissel van intro of free-roam experience. Diegenen die niet bezig zijn kunnen op een scherm meekijken hoe de rest het er vanaf brengt.
 • De kosten zijn voor eigen rekening: €34,99 exclusief een drankje/hapje.

Microsoft Tribe Presents: Become a productive .NET developer with JetBrains Rider

With .NET Core, an explosion of .NET IDE’s happened! There’s good old Visual Studio, but also VS Code and JetBrains Rider. In this talk, we’ll dive into the latter. We’ll explore navigation, automatic inspections and quick fixes, code generation, built-in tooling like version control integration and local history and look at the special scenario’s the debugger has to offer, like conditional breakpoints. Come to this session to learn about this new (and fast!) kid on the block and learn plenty of tips & tricks to enhance your development productivity.

Over Maarten Balliauw

Maarten Balliauw loves building web and cloud apps. His main interests are in .NET web technologies, C#, Microsoft Azure and application performance. He is Developer Advocate at JetBrains. He’s an ASP Insider and former Microsoft MVP. Maarten is a frequent speaker at various national and international events and organizes Azure User Group events in Belgium. In his free time, he brews his own beer. Maarten’s blog can be found at http://blog.maartenballiauw.be.

Taal

In tegenstelling tot wat de omschrijving doet vermoeden, wordt de sessie in het Nederlands gehouden.

Inschrijven

Wil je hierbij aanwezig zijn? Schrijf je dan snel in! Je ontvangt drie dagen van tevoren een invite via Teams voor de online sessie.

Motor Group Rockstars Presents: motortour rondom het park de Hoge Veluwe

De zon schijnt en de motoren worden van stal gehaald. De eerste tochten zijn een feit, maar nu is het tijd voor een Rockstar motortocht! Heb je een sport, chopper, cruiser of een ander modelletje klaarstaan? Kom dan 26 juni naar Scherpenzeel en maak samen met je collega’s een mooie tocht die rondom het park de Hoge Veluwe loopt.

Het is een lange route van 172 kilometer, maar het is een schitterende route en zeker de moeite waard voor elke motorliefhebber! Wellicht zie je nog een zwijntje of hertje, maar dan moet het gas niet volledig open 😉.

Tussendoor en/of daarna kunnen we (op eigen kosten) een heerlijk drankje/hapje doen. We bespreken dit samen bij het startpunt.

Programma:

 • Datum: zaterdag 26 juni 2021
 • Tijd: 11:00 uur verzamelen
 • Startpunt locatie: Scherpenzeel (N 52.080070 – E 5.503070)
 • Partners zijn uiteraard welkom op hun eigen motor, achterop of in een zijspan
 • http://www.gpstracks.nl/motorroutes-nederland.php?id=822
 • Neem zelf ook wat te drinken mee voor onderweg

Chapter Lower South presents: Dungeons & Dragons game night

Een avondje onder dompelen in een wereld van elfen, dwergen, draken en tovenaars? Onder leiding van Dungeon Masters Subhi Dweik en Michon van Dooren word je deze avond omgetoverd tot een bijzondere Rockstar held die problemen op moet lossen, iets uit moet vinden of bescherming moet bieden tegen duistere of demonische krachten.

De sessie is bedoeld voor beginners, maar uiteraard zijn gevorderden altijd welkom! Het spel is online en afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden er mogelijk verschillende groepen samen gesteld.

Chapter North presents – WAN party: Among Us

Na een daverend succes van de eerste editie met dank aan Chapter East, willen we het vanuit Chapter North graag nog eens dunnetjes overdoen. Dan hebben we het natuurlijk over de Among Us Game Night waarin je je chapter genoten moet proberen te saborteren of te ontmaskeren!
De Among Us game night staat gepland op donderdagavond 1 juli vanaf 19.00 uur. De communicatie tijdens het spel zal verlopen via Teams.
Mocht je nu in de buurt van elkaar wonen, lijkt het ons leuk als je elkaar lokaal fysiek opzoekt (binnen de richtlijnen van het RIVM).
Wij willen dit de andere chapters natuurlijk ook niet onthouden! Dus haak aan en nodig een vriend(in), collega, familielid of Social Referral uit want hoe meer zielen hoe meer vreugd!
LET OP: zorg dat je vooraf Among Us op je telefoon, PC of Nintendo Switch hebt geïnstalleerd!
Heb je de vorige editie gemist en denk je Among wattus!?!? bekijk dan hieronder het filmpje 😉
https://www.youtube.com/watch?v=mnpjpdhUNjY

Vaderdag Event – Bierproeverij!

Na het mega succes van het Moederdag event met Robert van Beckhoven, konden we voor onze vaders, vaders to be, en vaderfiguren natuurlijk niet achterblijven!

Daarom, voor het eerste in de geschiedenis van Team Rockstars IT, gaan we op de vrijdag vóór Vaderdag – 18 juni – ook jullie Papa’s in het zonnetje zetten! En wat gaan we doen, een good old fashioned bierproeverij!

En laat dit nu een essentieel event zijn voor alle Vader(figuren)! De terrassen gaan immers weer open, de zon begint weer te schijnen; maar we liggen er natuurlijk he-le-maal uit wanneer het aankomt op het kiezen van het juiste biertje! Om te voorkomen dat we niet volledige in de stress schieten wanneer die bierkaart straks voor onze neus ligt; gaan we het nog eens even heel goed met elkaar doornemen, en wel op Vrijdag 18 juni van 17.15 – 19.30 uur. 

De boxen met biertjes en bijpassende snacks komen na inschrijving jullie kant op! Zorg dat jij en je Dad klaar zitten om 17.15 uur via Teams. En dan gaan we heerlijk proevennnn!

SUPERCOOL: 5 Rockstars + papa’s kunnen live aanwezig zijn bij de bierproeverij (volgens de covid-richtlijnen) 😊! Geef het aan als jij dit ook wil, we verloten eerlijk (stuur even een berichtje naar Nieke van den Dungen).

Team Rocktars IT presents: Nick Tune – Domain Driven Design

Op woensdag 7 juli 17.00 uur zal niemand minder dan Nick Tune himself een super vette sessie over Domain Driven Design verzorgen, speciaal voor alle IT Rockstars!

Description (Englih)

Domain-Driven Design is an approach to software development that encourages the whole team to understand the domain so that the quality of the software and the quality of the product are better.

In this session, you will learn practical techniques and just enough theory to begin applying the different aspects of Domain-Driven Design:

– Collaborative Discovery (technical and domain experts modelling together)
– Strategic Design (architectural-level domain alignment)
– Tactical (coding patterns)

You’ll be able to begin using these techniques immediately, and you’ll learn how to choose the most appropriate tools for the type of project you are working on and situation you are in.

Inschrijven

Wil je hier bij aanwezig zijn?  Schrijf je dan snel in! Je ontvangt begin Juli een invite via Teams voor de online sessie.

About Nick Tune

Nick is passionate about delighting users, creating business impacts, and crafting quality software, placing an equal focus on improving both the execution capabilities and alignment of an organisation. You can find a range of Nick’s opinions and speculations on his blog, covering topics from Continuous Delivery to the Business Model Canvas to polyglot programming.

Nick is the co author of Patterns, Principles and Practices of Domain-Driven Design, and someone who doesn’t get out very much… unless he gets kicked out the house by his angry partner.

Chapter Meeting | Lower South

Alle ins en outs van jouw chapter worden met je doorgenomen tijdens onze Chapter Meeting!

Chapter Lower South, zorg dat je er bij bent op donderdag 3 juni. Schrijf je in via deze link en je ontvangt van jouw chapterleads de Teams meeting link.

19.00 – 19.30 Chapter Lower South Update
19.30 – 20.30 Gezellige Zaken

See you then!