Mountainbiking

We gaan weer los op onze stalen ros!!

En alle mountainbikers uit alle chapters zijn welkom!

Zowel fanatieke mountainbikers als recreatieve mountainbikers komen hier aan hun trekken: 30 km fietsen door het mooie en afwisselende Groene Woud met hier en daar wat leuke technische singletracks.
Check de route hierrrr.

Heb jij geen mountainbike in je bezit? Bij voldoende animo proberen we wat mountainbikes te regelen op locatie! (op eigen kosten)

Chapter Central: Zomerse Drankjes BORREL v2

Hey Allemaal!

De vorige borrel was zo een enorm succes, dat we meteen doorgaan met Zomerse Drankes Borrel número dos!

Het plan

Eten – Bier – Gezelligheid. Enkel genieten!

Etentje (17:00u, locatie):
Voordat we gaan borrelen, zullen we eerst nog een hapje gaan eten met de mensen die daar zin in hebben. Een week van te voren wordt er contact opgenomen met de mensen die zich hebben aangemeld om te vragen of ze hier bij willen zijn. Op basis van het aantal mensen, zal er dan gekeken worden naar een leuk restaurant in omgeving Utrecht.

Borrel (19:00u, locatie):

Locatie zal volgen (+/- een week voor het evenement). Sit back, relax and enjoy the ride 😉

* Er komt nog een heel tof social event aan voor Chapter Central, dus dit keer zijn het etentje en de borrel op eigen kosten.

Chapter Lower South presents: Ivo Hagelüken – Distributed applications met ISTIO service mesh

Istio logo

Moderne applicaties worden steeds vaker ontworpen als een gedistribueerde collectie van microservices. Istio is een open source service mesh die als infrastructuur laag op kubernetes draait.
In deze sessie gaat Ivo Hagelüken ons onder andere laten zien hoe je met Istio op uniforme en efficiënte wijze je microservices kan beveiligen, verbinden en monitoren. Ivo neemt je mee door de stappen die nodig zijn om Istio in gebruik te nemen en zal je uitgebreid vertellen over de mogelijkheden en voordelen van Istio. Daarnaast zal hij Istio vergelijken met vergelijkbare frameworks.

Na het volgen van deze tech sessie weet je in welke situaties Istio nuttig is en heb je voldoende kennis om Istio te gaan gebruiken in je projecten!

Java 17 Release Party!

Java-fanaten opgelet! Op 14 september is het zo ver!! Dan wordt Java 17  gereleased, dé Java versie die de standaard zet voor de komende jaren. Java 17 is de LTS (long term support) opvolger van Java 11 en zal deze rol voor de komende 3 jaren vervullen.

Team Rockstars IT wil dit natuurlijk vieren en daarom nodigen wij alle developers met een Java-hart uit om dit samen met ons te doen op de Java 17 Launch party. Het is van 18:00 tot 20:00.

Via onderstaande livestream worden jullie helemaal bijgepraat over de laatste features en ook nemen we een kijkje in de toekomst van Java.

 

Klik hier om deel te nemen aan de Java 17 release party livestream!

We hebben de volgende sprekers:

 • Ron Veen (Team Rockstars IT) – ‘a trip down memory lane’ : waarbij de meest in het oog springende ontwikkelingen in Java sinds versie 11 de revue zullen passeren.
 • Johan Janssen (Sanoma Learning) – hij gaat je meenemen op een reis over hoe te upgraden van Java 8/11 naar versie 17.
 • Jasper Sprengers (Team Rockstars IT) – een fast-forward naar de toekomst met een inblik in wat er allemaal voor Java staat te wachten ná versie 17.

Kortom, dit mag je niet missen! Schrijf je daarom snel in.

Java 17 Release | Team Rockstars get together!

Java-fanaten opgelet! Op 14 september is het zo ver!! Dan wordt Java 17  gereleased, dé Java versie die de standaard zet voor de komende jaren. Java 17 is de LTS (long term support) opvolger van Java 11 en zal deze rol voor de komende 3 jaren vervullen.
Team Rockstars IT wil dit natuurlijk vieren en daarom nodigen wij alle developers met een Java-hart uit om dit samen met ons te doen op de Java 17 Launch party , welke plaats zal vinden op onze HQ in ‘s-Hertogenbosch
Vanaf 17:00 ben je welkom voor een drankje! Ook de diner wordt gezorgd.
Om 19:00 maak je met Rockstar Ron Veen een trip down memory lane waarbij de meest in het oog springende ontwikkelingen in Java sinds versie 11 de revue zullen passeren.
Vervolgens zal Johan Janssen (Sanoma Learning) je meenemen op een reis over hoe te upgraden van Java 8/11 naar versie 17.
En tenslotte zal Rockstar Jasper Sprengers je fast-forwarden naar de toekomst met een inblik in wat er allemaal voor Java staat te wachten ná versie 17.
Kortom, dit mag je niet missen! Schrijf je daarom snel in. Limited seats available.
Corona
Uiteraard houden wij ons bij Team Rockstars aan de anderhalve meter regel. Dit betekent dat er minder plekken beschikbaar zijn op onze HQ. De eerste 25 plekken mogen live bij dit event aanwezig zijn. Uiteraard zijn de talks ook via livestream te volgen.

Chapter Meeting Q3 (Chapter Central)

Welkom bij alweer de derde chapter meeting van Chapter Central! 2 september om 17.00 worden jullie allemaal verwacht bij de Social Impact Factory in Utrecht.

Coronamaatregelen:

Zie hoe jij bij de Social Impact factory naar binnen mag komen:

https://1drv.ms/b/s!ApiAWUtrkYdDiPtTvEEmvnzPiRx9Ig?e=7qlPEE

Reisadvies:

Het is goed met OV te bereiken. Indien je met de auto komt, kan je onderstaande link checken voor parkeren.
https://www.prettigparkeren.nl/kaart/#!Utrecht/

Enkele opties interessant zijn:
1) Parkbee op de stroomstraat kan je een plek reserveren, daar is het €2 per uur, wel 10 min lopen.
2) Hoog Catharijne P1 tm P4 elke 9 min 0.50 cent

Planning
17.00 – 18.00  Inloop & Borrel
18.00 – 19.30  Presentatie
19.30 – 21.00  Diner & Borrel

 

Motor Group Rockstars Presents: motortour door Brabant!

De Rockstar motortocht in juni was een groot succes, daarom gaan we zondag 29 augustus weer rijden! Heb je een sport, chopper, cruiser of een ander modelletje klaarstaan? Kom dan 29 augustus naar Brabant! Jeroen de Deken heeft weer een mooie tocht voor jullie uitgezet.

Jeroen maakt een appgroep aan en hij bespreekt met jullie het startpunt en een lunchplek! 🙂

Programma:

 • Datum: zondag 29 augustus 2021
 • Tijd: 11:00 uur verzamelen
 • Startpunt locatie: in overleg met Jeroen
 • Partners zijn uiteraard welkom op hun eigen motor, achterop of in een zijspan
 • http://www.gpstracks.nl/motorroutes-nederland.php?id=4519
 • Neem zelf ook wat te drinken mee voor onderweg

Chapter Central: Zomerse Drankjes BORREL

Hallo allen!
Iedereen hier heeft zich aangemeld voor de borrel van aankomende vrijdagavond! Heel leuk dat jullie allemaal zin hebben voor een drankje en hapje! Dit wordt de planning van de avond (goed doorlezen graag):
Etentje (17:30, Stan & Co):
Voordat we van een borrel gaan genieten, zullen we eerst een hapje gaan eten met de mensen die dit hebben aangegeven. We gaan dit doen bij Stan & Co Utrecht om 17.30.
De daadwerkelijke borrel (19.00)
Vanwege de grote groep (16 personen 🥳) kon ik nergens reservaties maken voor de borrel. UBICA heeft helaas afgezegd dus we zullen de groep in de begin van de avond splitsen in twee groepen van 8. Elke groep heeft reservaties bij een andere lokatie allemaal in het centrum van Utrecht (loopafstand dus).
Groep A (Twintig Utrecht, 19:00)
Jullie zullen de avond beginnen bij Twintig Utrecht (http://twintig-utrecht.nl/). Mochten 1 van jullie er eerder zijn, het is onder de naam Johan Langes gereserveerd. Jullie worden om 19.00 verwacht.
 • Guus
 • Johan
 • Richard
 • Kevin
 • Nick
 • Joris
 • Erik
 • Maurits
Groep B (Cafe Het Gegeven Paard, 19.00)
Jullie zullen de avond beginnen bij Cafe Het Gegeven Paard (https://www.cafehetgegevenpaard.nl/). Ook hier staat de reservatie onder de naam van Johan Langes. Jullie worden om 19.00 verwacht.
 • Marco
 • Anne
 • Fawad
 • Gerald
 • Michiel
 • Xavier
 • Simon
 • Carl
Contact
Mochten er problemen of vragen zijn met de reservering of wat dan ook. Jullie kunnen me altijd bereiken via WhatsApp (+31627402579).
Rest van de avond
De reserveringen zorgen er alleen voor dat we niet het eerste uur moeten rondlopen in de stad opzoek naar een plek welke zo’n grote groep aankunnen (i.v.m. coronamaatregelen). Voor de rest is er ook niets gepland. Maak er een leuke avond van en misschien later op de avond kunnen we de twee groepen weer combineren. Ik hoor dat Lebowski ook een leuke plek is! Geniet ervan en ik kijk uit om jullie allen te zien vrijdagavond 😀

Wine like a Rockstar

All is fine, have some wine!

De maatregelen zijn versoepeld en we mogen elkaar weer fysiek onmoeten. Als Rockstars doen we dat natuurlijk in stijl: met goede wijn en haute cuisine!!!

Onze eigen gediplomeerd sommelier Rick Worms neemt ons mee in de wondere wereld van wijn: druiven, stijlen, smaken en combinaties, ze komen allemaal aan bod. Wijn drink je zelden zonder daar lekker bij te eten, dus we combineren deze proeverij met een heerlijk diner. Uiteraard zijn de gerechten afgestemd op de wijn.

Belangrijk: De kosten van deze proeverij zijn voor eigen rekening, reken op een bedrag rond de €30,-

Wanneer:   Donderdag 29 juli
Tijd:              18:00 – 22:00 uur
Waar:           HQ in Den Bosch. Om mee te doen aan deze activiteit dien je een zelftest af te nemen vlak voor je naar HQ vertrekt. Deze test wordt naar je opgestuurd! Zo kunnen we garanderen dat iedereen veilig kan genieten.

Chapter Zero Festival

Wat gebeurt er als je álle IT Rockstars een weekend lang bij elkaar zet? Voor degenen die al ooit mee zijn geweest op CityTrip is dit een inkoppertje: IT’S PURE… MAGIC!

Één weekend lang gezelligheid, awesomeness, verrassingen, en natuurlijk heel veel Rockstars Stardust.

Op 11 September vindt hét Team Rockstars IT Festival plaats. Onder de vlag “Chapter Zero” worden alle grenzen – van North tot South –  weer even weggevaagd en gaan we als één Team een prachtig weekend tegemoet. En natuurlijk zijn wij hiermee het eerste bedrijf wat binnen de laatste maatregelen een festival weet op te tuigen. Kortom, genoeg redenen om je agenda leeg te houden dan wel alles uit je agenda te ruimen voor dit onvergetelijke weekend!

Maar wat gaan we daar nou precies doen? Want buiten je “standaard” festival bezigheden – muziek, feest, lounges, overheerlijk eten & drinken & een heerlijke vibe – gaan we dit natuurlijk wel geheel in Team Rockstars IT stijl doen.

Het mooie is; jij bepaalt mee wat er op dit festival gaat gebeuren! Wil Rick Worms uit Chapter Lower South een wijnproeverij organiseren: doen we! Een Volleybalveld voor niemand minder dan West-Wouter Stolz; “The Wouter Stolz Court” is a fact. Danslessen van the one and only Willy van Diepen uit North? Get out your shining shoes, want dat gaan we doen! Óf toch liever een DJ cursus van niemand minder dan onze Fer van Rijswijk? Let’s do it!

In de komende weken zullen wij steeds meer informatie los laten rondom de activiteiten op ons festival. Wil je hier aan bijdragen? Alle suggesties zijn welkom!

Het enige wat jij hoeft te doen? Be there!!