Let’s Talk!

In November vond er een aardverschuiving plaats in de Nederlandse politiek. Dit heeft tot veel discussie geleid in families, op scholen, op straat, in bedrijven. Emoties aan alle kanten van het politieke spectrum kwamen naar boven. En zo is dat ook niet anders bij ons.

We vinden we het belangrijk dat voor alle collega’s die door de verkiezingsuitslag in de war, boos of zorgelijk zijn, er ruimte is voor gesprek. Want dat wat we uiteindelijk in de samenleving met elkaar op te lossen hebben, hebben wij ook binnen de organisatie aan te gaan. Hiervoor willen we graag een gesprek in bredere kring faciliteren onder begeleiding van een professional.

De weg naar begrip en een goede samenwerking begint vaak bij elkaar beter begrijpen, en daarvoor helpt empathisch luisteren enorm. Ben jij boos op ‘klimaatontkenners’ omdat ze in jouw ogen onze planeet naar de vernieling brengen? Heb jij PVV gestemd omdat je je zorgen maakt over het woningtekort of stijgende migratie-aantallen? Vind je dat we door de overheid veel te veel betutteld worden en ze ondernemerschap niet voldoende stimuleren? Ben jij bang dat je vanwege je religie niet (meer) als volwaardig mens gezien wordt? Op woensdagavond 10 januari willen we graag op HQ ‘s-Hertogenbosch met elkaar in gesprek gaan, begeleid zodat we geholpen worden om empathisch te luisteren en elkaar echt te verstaan. Niet omdat we denken dat we daarmee alle (politieke) wereldproblemen kunnen oplossen, wel omdat we een sterk geloof hebben dat onderling begrip en verbinding heel veel kan doen voor ons welzijn en daarmee werkgeluk. Dus sta je hiervoor open, meld je aan!

Voor de helderheid, vind jij politiek niet iets dat thuishoort op je werk of wil je er niet over praten met collega’s, deze avond is puur voor de collega’s die daar wel behoefte aan hebben. Het doel van deze avond is niet om een bedrijfsstandpunt over te brengen of te vormen, maar puur het faciliteren van een goed gesprek wat hopelijk leidt tot meer verbinding onderling.

Programma
17.00 – 18.00 Inloop
18.00 – 18.30 Diner
18.30 – 20.30 Let’s Talk!

In eerste instantie organiseren we de avond op ons HQ in ‘s-Hertogenbosch. Mocht naar aanleiding van het aantal inschrijvingen het nodig zijn om uit te breiden naar bijvoorbeeld Amsterdam of Klarenbeek dan zullen we dat uiteraard zo snel mogelijk communiceren.

Sinterklaas @ Team Rockstars IT

Op zaterdag 25 november is het zover Sinterklaas komt op bezoek bij Rockstars in de 3 Regio’s. De kindjes zullen met smart wachten op de Goed Heiligeman en zijn pieten! Een dag vol met lekkers, cadeautjes en feest! De mini Rockstars worden totaal in de watten gelegd, op elke locatie is een andere Act en gaan we in de middag kleuren, dansen, koekjes bakken en snoepen!

LET OP: Het event op TeamUpIT bevat geen locatie of tijden omdat dit verschilt per regio. Als je op onderstaand link klikt vind je alle informatie over het programma, de tijden en de locatie!

Bekijk het programma en schrijf je in!!

BOEKPRESENTATIE Ron Veen en David Vlijmincx

Stap in de toekomst van IT met “Cloud Native Development and Migration to Jakarta EE.”

In de dynamische wereld van IT is life long learning geen ‘nice to have’, maar een ‘must have’. Terwijl je dit leest, kan de software waarop je bedrijf vertrouwt al een verouderde standaard zijn geworden. De transitie naar Jakarta EE vanuit Java EE is zo’n cruciale mijlpaal die niet genegeerd mag worden, en wij hebben precies de juiste expertise om je team door dit proces te loodsen.

Ron en David delen hun geheimen. Hun talk is niet alleen een kijkje in de keuken van migraties en cloud-architectuur; het is een backstage pass naar de toekomst van technologie.

Programma:

18.00   Ontvangst + diner
19.00   Boek uitreiking
19.10    Boek presentatie door David & Ron
20.00  Borrel

Checkmate with ChatGPT

Met de komst van ChatGPT is AI op het volgende niveau. Wij hebben ChatGPT ingezet als schaakcomputer en via chess.com en browser automation tooling gaan we schaken tegen ChatGPT.

Je leert in deze sessie met ChatGPT tooling om te gaan en zelfs de meest complexe objecten als een compleet schaakbord uit te wisselen. We gaan ChatGPT een interface geven door browser automation tooling in te zetten. Dit geeft inzicht in de eindeloze mogelijkheden en toepasbaarheid van ChatGPT!

Komen we schaakmat te staan of is er nog een toekomst voor ons?

Programma:

17:00 – 17:30  Welkom
17:30 – 18:15   Eten
18:15 – 18:45   Introduction to Checkmate with chatGPT
18:45 – 19:30  Play chess with ChatGPT
19.30 – 19.45  Break
19:45 – 21:00  Browser automation using chess.com
21:00 – 21.30  Borrel 

Woensdag 20 December || Kerstlunch – HQ Den Bosch

HO HO HO-oooly Sh*t! Het is al bijna kerst😍🎄Dat betekent weer tijd voor een heerlijke kerstlunch!

Woensdag 20 december van 12.00 – 13.00 uur lunchen wij in kerstsferen op HQ Den Bosch.

Safe the date, trek je feestoutfit uit de kast en steel de show terwijl jij je tegoed doet aan al het lekkers.

Rond 12.45 uur zullen we bij goed weer de benen strekken voor een klein rondje Den Bosch zodat we daarna weer fris en fruitig achter ons bureau neer kunnen strijken.

SAVE THE DATE: XMAS NORTH, WEST & DATA EVENT 2023

SAVE THE DATE, BECAUSE SANTA CLAUS IS COMING … TO US!

Lieve lieve lieve Rockstars,

Pak die agenda. Blader naar vrijdag 15 december. Pak een markeerstift, pen of  potlood. Omcirkel, onderstreep, arceer…

We zullen deze feestelijke avond aftrappen met een light versie van de Chapter Meeting (break-out sessies per chapter), waarna we centraal overgaan tot lekker eten, drankjes en een spetterend feest!

Er is een prachtig thema bedacht om er een leuk feestje van te maken, namelijk Glitter & Ghetto! Denk gouden kettingen, muziek uit ghettoblasters, maar ook: fancy smokings en cocktailjurken bezaaid met bling. Iedereen kan hier een eigen invulling aan geven!

De locatie is te bereiken met zowel de auto als het OV. Op loopafstand is een bushalte. Hier rijdt bus 300 de hele nacht door naar Schiphol en Haarlem.

Op de terugweg zal er ook een partybus rijden die vanaf de locatie naar Hoofddorp station rijdt, vanaf hier gaat de laatste trein om 01:30 weg richting Amsterdam.  

In een notendop 😉

 • Wie: Regio  North West & Data + HQ Rockstars inclusief Marketing & PC. Sidenote: dit jaar is het alléén voor Rockstars, partners zijn dus helaas niet welkom.
 • Wanneer: vrijdag 15 december 2023,
  • Heb je een chapter meeting? Dan is de inloop tussen 18:00 en 18:30.
  • Heb je geen chapter meeting? Dan is de inloop vanaf 19:00.
  • Eindtijd: 01:00
 • Waar: Event Center Fokker  IJweg 1094, 2133 MH Hoofddorp

We hebben er in ieder geval zin in!

Team XMas 2023,

Dafne, Daphne, Daniëlle, Olav, Bas, Amber, Martijn, Jeroen, Victor, Sjoerd, Melissa, Maarten, Mick, Robin en Yannick.

Finance update

Hoi collega’s!

Heb je altijd al willen weten waar we de 30% van het uurtarief nou aan besteden? Of misschien afgevraagd of Team Rockstars financieel gezond is? Lees dan verder!

Het korte antwoord op bovenstaande vragen: we besteden de 30% aan ons HQ personeel en alle randzaken die we nodig vinden om onze missie ‘happy developers, high impact’ te volbrengen. En financieel gezond dat zijn we!

Maar goed, dit zegt natuurlijk nog wel erg weinig. We hebben ons daarom als team finance voorgenomen om de collega’s meer mee te nemen in de financiën van ons mooie bedrijf. Hoe doen we dat?:

 • We gaan elk jaar vanuit de jaarcijfers een leaflet maken met een samenvatting van ons resultaat. Je daarop de belangrijkste getallen vinden en ook de verdeling van de 30% die overblijft nadat 70% naar de Rockstar is gegaan. De collega’s die hier al even rondlopen zullen deze leaflet nog wel kennen van vruuger, na een kleine make-over komt deze met daarin de samenvatting van de jaarcijfers van 2023 begin volgend jaar online.
 • We vullen die leaflet aan met een inhoudelijke sessie voor de collega’s die graag meer willen weten. In een online meeting van een uurtje zullen we nog wat meer kleur en toelichting geven bij alle cijfers. Uiteraard is hier dan ook ruimte om vragen te stellen!

Omdat het even geleden is dat we een financiële update hebben gegeven is er besloten om nu vast een update te geven aan collega’s die hier interesse in hebben. Dit zal plaatsvinden op 16 november om 17u en omvat een Teams call van een uurtje waar je bij kan inbellen. Ik zal jullie dan meenemen in de belangrijkste drivers achter ons financiële resultaat, een inkijkje geven in de verdeling van onze kosten en bijpraten over de financiële gezondheid van Team Rockstars IT. We steken het zo in dat het voor iedereen te volgen is, ook als je niet dagelijks met je neus in de jaarrekeningen zit 😊.

Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan via TeamUpIT en dan ontvang je tegen die tijd de Outlook invite met de Teams link.

Data Rocks 4: Data Mesh, Pet Pythons and the Language Model Revolution

DATA ROCKS 4: Data Mesh, Pet Pythons and the Language Model Revolution

Hey dataliefhebber!

Voor deze weergaloze vierde editie van het Data Rocks spektakel staan er niet één, niet twee, maar maar liefst drie toffe topics op het programma! Met sessies over Data Mesh architectuur, Data Lakes en de laatste craze omtrent LLMs belooft dit een weergaloze editie te worden.

De tech-talks worden gehouden in de vorm van break-out sessies, waar je er twee van kan bijwonen.

ONDERWERPEN

Data Mesh Architectuur door Marc Laheij – Principal Consultant bij Team Rockstars Data

Data Mesh – Think Big, Act Small

We kunnen er niet meer omheen; Data Mesh neemt in toenemende mate zijn plek in bij organisaties die data gedreven willen werken. De populariteit van deze architectuur is te danken aan het succes van big data en data lakes.

In deze sessie gaan we dieper in op wat Data Mesh is en welk probleem het oplost. Daarna ga ik aan de hand van 3 belangrijke aspecten na wat de impact is. Hierbij kijk ik door de bril van de organisatie én door de bril van de data engineer. Het belang om groots te denken voor de organisatie en klein te beginnen door de data engineers.

Benieuwd wat die 3 aspecten zijn? Kom naar deze sessie!

What my pet Python taught me about Data Lakes on Azure door Lisa Hoving – Microsoft Data Platform MVP bij de Rabobank
Heb je ooit naar een slang gekeken en gedacht… deze heeft een Data Lake nodig? Ik ook niet! Tenminste, niet totdat ik mijn Python kreeg. Toen ik hem kreeg, realiseerde ik me dat het verzorgen van reptielen speciale zorg vereist, met behulp van zeer specifieke apparatuur. Maar zoals we allemaal weten, is technologie gevoelig voor storingen. Dit zette me aan het denken… hoe kan ik mijn python de beste zorg geven, dag in dag uit, zelfs als de technologie het laat afweten? Als Data Engineer was het antwoord eenvoudig. Mijn slang heeft een Data Lake nodig! … wacht wat? Je hebt een Data Lake geïmplementeerd voor je python? Ja!

Waarom en hoe? Daar zullen we het tijdens deze sessie over hebben. Eerst zullen we het hebben over wat Data Lakes zijn, waarom ze bestaan en hoe ik van plan was om de Data Lake architectuur op Azure te gebruiken. Vervolgens zullen we het hebben over de gebruikte technologie en de geleerde lessen.

Al met al wordt het een gesprek over mijn favoriete onderwerpen:
– Slangen
– Datalakes
– Azure:
– IoT Hubs
– Azure Data Lake Storage

Mastering LLM-Based AI Applications door Henk Boelman – Senior Cloud Advocate AI & ML bij Microsoft
Ontdek samen met ons Azure Machine Learning prompt flow, een geavanceerde tool voor AI-toepassingen op basis van Large Language Models (LLM’s). Met de snelle wereldwijde groei in LLM-gebaseerde AI-toepassingen, zal deze sessie laten zien hoe Azure Machine Learning prompt flow het prototypen, experimenteren, itereren en implementeren van deze toepassingen stroomlijnt.

We gaan dieper in op het maken van uitvoerbare flows die LLM’s, prompts en Python-tools koppelen, het debuggen en delen van flows en het uitvoeren van grootschalige tests. Leer hoe je het volledige potentieel van LLM’s voor je toepassing kunt benutten door een realtime eindpunt te implementeren. Deze sessie is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke tool om het ontwikkelingsproces van hun LLM-gebaseerde AI-toepassingen te vereenvoudigen. Ervaar vandaag nog de kracht van gestroomlijnde ontwikkeling met Azure Machine Learning prompt flow.

Programma:
18.00 – 19.00: Walk-in en diner
19.00 – 19:45: Break out sessie 1 
19:45 – 20:00: Korte pauze
20:00 – 20:45: Break out sessie 2
20:45 – 21:30: Drinks 

Kennisevent Pensioen

Een kennissessie?

Zoals al eerder gecommuniceerd via Teams hebben we een nieuwe pensioenregeling en vinden we het belangrijk om jullie hierover goed te informeren. Hoog tijd voor een kennisevent dus. Tijdens deze sessie komt onze pensioenadviseur langs om jullie mee te nemen in alle ins en outs rondom pensioen. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

 • Hoe werkt pensioen eigenlijk?
  Naast de pensioenregeling van Team Rockstars zijn er nog veel meer voorzieningen en mogelijkheden om voor een relaxte oude dag te zorgen.
 • Hoe ziet onze pensioenregeling eruit?
  Een pensioenregeling bevat meer dan het opbouwen van een potje voor later, denk bijvoorbeeld aan nabestaandenpensioen.
 • Wat zijn de verbeteringen ten opzichte van onze oude pensioenregeling?
 • Vrijwillige opties
  Het is bijvoorbeeld mogelijk om vrijwillig extra in te leggen in de pensioenregeling of om je extra te verzekeren. Wat betekent dit en is het interessant? De pensioenadviseur legt het uit!
 • Wat is de Wet Toekomst Pensioenen?
  Wellicht heb je er al van gehoord: de Wet Toekomst Pensioenen. We blikken vooruit wat de Wet Toekomst Pensioenen inhoudt en hoe pensioen de komende jaren gaat veranderen.
 • En uiteraard is dit hét moment om al je vragen rondom pensioen te stellen

We zijn ons ervan bewust dat veel van jullie wellicht helemaal niet bezig zijn met pensioen, het klinkt nog zo ver weg. Maar ook dan is het belangrijk om je hier af en toe in te verdiepen, we hopen dit makkelijker voor je te maken met dit event. Het is dus helemaal oké als je geen idee hebt hoe pensioen werkt of wat er geregeld is, na deze avond heb je in ieder geval de basisinformatie in the pocket!

17:30 uur – Ontvangst & Eten
18:30 uur – Start Pensioen Sessie
19:30 uur- Einde

 

 

De Team Rockstars Nieuwjaarsduik

Rockstars, trek je plonsstar maar uit de kast! Want wij gaan met z’n allen een nieuwjaarsduik houden! Wij kunnen niet wachten om deze spectaculaire dag met jullie te delen. Hier zullen alle verhalen over kerst en oud & nieuw gedeeld worden bij een knapperend haardvuur midden op het strand. Wij zullen opwarmen met een kom snert en broodje Unox, terwijl de DJ fijne deuntje draait.

De middag zal er als volgt uit komen te zien en definitieve tijden volgen heel snel! Hou je agenda vrij vanaf 15:00 uur op zaterdag 13 januari!

De Duik
Ben jij een koukleum net als Daphne Pasvantis van Team Events? Draag jij als het onder de 20 graden komt al jouw heerlijk warme Rockstars Hoodie? Niet getreurd jullie sjaal dragers, truienopwarmers en wanten dragers! Jullie zullen niks te kort komen! Wat we daarmee zeggen: je hoeft dus niet afwezig te zijn als je niet wilt duiken 😉 Dan moedig je aan en ben jij de mental support voor alle Rockstars die de Nieuwjaarsduik wagen!

Natuurlijk zijn we zuinig op onze Rockstars: tijdens de duik is er een team aanwezig die ons het koude water in zal begeleiden. En natuurlijk krijg je van ons de Limited Edition Rockstars Nieuwjaarsduik MUTS, deze moet je voor de warmte verplicht dragen!

Programma (onder voorbehoud):
15:00 uur – Ontvangst
15:00 uur tot 18:00 uur– Nieuwsjaarmarkt
16:00 uur – Duiken  & daarna gelegenheid voor douchen en opwarmen
17:00 uur – tot 22.00 uur Winter BBQ, Snert en broodje Unox en Proosten op het Nieuwe Jaar

Locatie:
IJzeren Man Vught, Boslaan 49, 5263 NX Vught.
Waarom in Vught en bijv. niet in Utrecht? De IJzeren Man is gespecialiseerd in de Nieuwjaarsduik (duikersteam, douches, buitenarea in wintersfeer strand, opzet voor Nieuwjaarsmarkt. Zij hosten dit ook voor Unox) Safety First!

Datum:
Zaterdag 13 januari 2024

Partner:
Neem je partner, vriend, vriendin of hun mee naar de nieuwjaarduik! Hoe leuk om voor te stellen aan je collega’s of elkaar weer te zien naar een lange tijd. LET OP: Geef dit wel aan bij JOIN dat je een “Guest” meeneemt!

Nieuwjaarspakket:
Tijdens de Nieuwjaarsduik kunnen jullie je Nieuwjaarspakket uitzoeken! Vorige jaar hebben we tijdens het Kerst event een marktje gemaakt waar je d.m.v muntjes je cadeautjes kunt uitzoeken! Dat werd door jullie enorm gewaardeerd en dus doen we dit weer! Dit keer in de vorm van een Nieuwjaarspakket! Krijg je dan niks met kerst? Zeker wel, je krijgt een tasje tijdens het kerstfeest van jouw Chapter! Deze houden we nog even als verassing….