Halve Marathon Amsterdam

Daar waar enkelen van ons ervaren kilometer-vreters zijn, durven anderen er enkel van te dromen: het volbrengen van een (halve) marathon! De Halve Marathon van Amsterdam vind plaats op 20 oktober! Starttijd volgt 6 weken voor start!

Stel je voor dat je samen met je mede-Rockstars over het wegdek stampt, de frisse herfstlucht inademt en de adrenaline voelt stromen terwijl je elke kilometer overwint. Dit is niet zomaar een race, het is een ervaring van je leven!

Ready voor een challenge? Dit is je kans! Met nog een half jaar voor de boeg, zelfs als je vanaf nul begint, kun je jezelf omtoveren tot een halve marathonheld. ūüĆü

Team Rockstars heeft 10 startbewijzen bemachtigd. Claim je plek door je aan te melden! Zijn ze allemaal al weggekaapt? Geen paniek! Meld je aan voor de wachtlijst, want voor elke 10 enthousiaste Rockstars pakken we 10 extra tickets, zolang ze beschikbaar zijn.

Partyanimals opgelet: Het weekend van de marathon valt samen met het legendarische Amsterdam Dance Event (ADE)! ūüéČ

Ben jij er klaar voor? Schrijf je nu in en laten we samen de straten van Amsterdam veroveren!

Voor vragen kun je terecht bij Melissa Kuhnen!

Serge Don: Observability : Supercharge your development efforts!

In een ver, stoffig verleden waar de echte IT-pioniers de dienst uitmaakten, waar abstractielagen voor angsthazen waren en een framework nog iets was waardoor je naar buiten keek. Toen, en alleen toen waren de opties beperkt om te kijken of je applicatie naar behoren draaide. Je gaf een zwengel aan een hendel, wachtte angstvallig en keek of er rook uit kwam. Volgens legendes vindt hier de term smoketest zijn herkomst. Maar fastforward naar nu, een wereld van talloze frameworks, dependencies, abstractielagen en hyperdynamische architectuur.

Kortom: complexiteit ligt op de loer. Dus hoe krijgen we nu waardevolle inzichten in de innerlijke werking van de applicatie die verder gaan dan boem=stop? In deze talk ben ik bereid mijn cheatcode met jullie te delen genaamd: Observability. Thema’s die aan bod komen: Wat is observability nu echt? Observability by design en Praktische voorbeelden.

European Women in Tech Conference

About the conference

Women-in-tech unite at European Women in Tech. Network, learn, build new skills and take your career to new heights. Join 1000’s of like minded women, who have broken glass ceilings to be where they are and want to continue growing.

26-27 juni

Over Team Rockstars

Op donderdag 27 juni zullen we met meerdere dames van Team Rockstars deze conferentie bezoeken, dus als je mee wil koop dan een ticket voor deze dag via de onderstaande link!

ūüďćRAI Amsterdam

https://europeanwomenintech.com/

Rockstars goes 010. The Grand Opening.

Hebbie ut al gehoord? Het derde Rockstars kantoor is een feit. En waaro? Nou in Rotterdam!

Daar hoort natuurlijk een feessie bij, ja toch? Niettan? Daarom ontvangen we je graag op woensdag 10 april van 17:00 uur tot 19:00 uur op HQ Rotterdam. Voor lekker eten en drinken wordt uiteraard gezorgd. Net zoals entertainment.

Het nieuwe kantoor zal op een spetterende manier officieel worden geopend door 2 special guests.

Om ervoor te zorgen dat ook de niet-Rotterdammers zich thuis voelen, hebben we een spoedcursus Rotterdams op het programma. Voor je het weet loop ‚Äėie na deze avond een echte Rotterdammert te wezen!

Hebbie je nou nog steeds niet aangemeld? Gauw!

Eerste Rockstars motortocht van 2024: Verken de veluwe en heuvelrug

motor

Hi motormuizen,

Met het voorjaar op komst en de dagen die weer langer en zonniger worden, is het de perfecte tijd om onze motoren uit de garage te halen. Ik wil daarom graag een motortocht organiseren die ons langs enkele van de mooiste natuurgebieden van Nederland zal leiden: de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Deze route belooft prachtige landschappen en is perfect voor een dag vol avontuur en vrijheid.

Wat moet je weten?

  • Datum: Zaterdag 13 april 2024
  • Verzamelpunt: Nog te bepalen, afhankelijk van wat voor de meeste deelnemers het beste uitkomt. Laat me weten wat jouw voorkeur heeft!
  • Starttijd: We verzamelen om 11:00 uur, zodat we voldoende tijd hebben om te genieten van de route en het gezelschap.
  • Route: Onze tocht zal ons door het groene hart van de Veluwe en over de glooiende heuvels van de Utrechtse Heuvelrug voeren. Bekijk alvast de geplande route via deze link.

We zullen onderweg voldoende stops maken om onze benen te strekken, te genieten van een hapje en een drankje, en natuurlijk om wat mooie foto’s te maken van de omgeving en onze motoren.

Interesse? Laat het me weten! Ik ben benieuwd wie er allemaal zin heeft in dit avontuur. Mocht je nog vragen hebben of suggesties willen doen, voel je vrij om contact met me op te nemen. Laten we er samen een onvergetelijke dag van maken.

Met enthousiaste groet,

Jay Ligtvoet

Ramadan x Suikerfeest

Ramadan! Wat betekent dit nou eigenlijk en wat is de achterliggende gedachte? Ik had geen idee en wellicht jij ook niet? Wellicht ben je met een andere religie opgevoed of misschien hellemaal niet. Maar hoe mooi is het dat we in het kader van Practice What You Preach onze Ramadan vierende Rockstars de aankomende weken wat EXTRA aandacht geven! Maar hoe doe je dit nou als je er net als mij niks van afweet.

Ik mocht bellen met onze Rockstar Ilyas Gunduz en wat ontstond er op een regenachtige dag in de auto op de A2 een ontzettend mooi gesprek. De regen sloeg best hard op de ruiten en ik moest mijn best doen alles te verstaan. Wellicht ken je het wel, je wilt heel graag alles horen en begrijpen! Dat is denk ik stap 1 toch? Willen luisteren naar wat de Ramadan betekent voor jou andere Rockstar? Ilyas nam mij mee in zijn visie over de Ramadan. De verbinding, bezinning en het goed willen zijn voor de ander kwam hierin voor mij op 1 naar voren!

Wat is dan Ramadan?
Ramadan is de negende maand van de islamitische maankalender, een heilige maand. Waarin tussen fajr (de dageraad ruimt voor zonsopkomst) en mafhrib (bij zonsondergang) door gelovigen – voor zover zij daarvan niet zijn vrijgesteld zijn – gevast wordt. Vasten houdt tijdens de Ramadan in dat je tussen deze tijden niet eten of drinkt. Eigenlijk zijn Ilyas; je stop niets in je mond, dus ook niet een sigaretje of een kauwgom.

Doel van Ramadan:
De Islam beschrijft dat vasten mensen leert om zich in te leven in de ander. Ilyas vertelde dat het ook een moment is om je familie te bezoeken, je zegeningen te tellen en je te verdiepen in de ander die het minder goed heeft dan jou! Ook dat om te zetten in actie mocht je die behoeft voelen om wellicht voor iemand te zorgen en bijv. eten te brengen na zonsondergang die zelf niet een maaltijd kan betalen/maken!

Woorden die jij wellicht deze maand hoort maar niet kent of nog nooit gehoord hebt:
Shor/sohor of Suhoor; Ochtendmaaltijd voor zonsopkomst
Iftar; de maaltijd na zonsondergang

Nu weet jij een klein beetje wat de Ramadan betekent maar het houdt natuurlijk veel meer in! Wellicht kun je deze vraag eens stellen aan de collega die deze maand vast? Moedig je collega aan, wandel een stukje samen tijdens de pauze en luister naar elkaar! Hoe mooi als we het dialoog met elkaar aangaan, wellicht voelt de ander hier geen behoefte aan dan is dit ook helemaal okay. De een viert het in stilte de ander open en alles is goed! Maar wandelen hoeft hellemaal niet hoor! Fijne Ramadan of Zet e’m op! Of ik denk aan je! Is ook al meer dan genoeg. Niks hoeft, het mag!

Het Suikerfeest:
Viering van het einde van de maand Ramadan!

En dit willen wij ook vieren op onze kantoren samen met onze collega’s die de Ramadan vieren! Op HQ Den Bosch wordt er een lunch verzorgd op woensdag 10 april, op HQ Amsterdam en HQ Rotterdam wordt er een lunch verzorgd op donderdag 11 april met ook allemaal lekkere zoetigheden! Zoetigheid is er ook op 10 april in Klarenbeek! Tijdens deze lunch zal om 12:00uur een Rockstars de lunch openen om even stil te staan bij de Ramadan, wat dit voor hen betekent heeft en waarom we het Suikerfeest met elkaar vieren!

Zien we je dan? LET OP: Aanmelden kan via de HQ Kalender! Jouw plek en lunch spot is dan gereserveerd!

Ilyas en ik sloten ons telefoongesprek af met: Wie goed doet, goed ontmoet!

 

Team Rockstars goes Dune2

29 februari is Dune 2 gereleased, hier moeten we uiteraard als Team Rockstars bij zijn!

Donderdag 28 maart gaan we met z’n allen naar Kinepolis in Den Bosch.

Om 18 uur gaan we pizza’s eten op het hoofdkantoor en om 19 uur lopen we richting Kinepolis in Den Bosch. De film begint om 20 uur.

De kosten van zowel de pizza’s alsook de bioscoopfilm zijn voor rekening van Team Rockstars. Dit is namelijk een film die je gezien moet hebben!

HQ .. aan tafel!

Zon.. zoute zee.. zand tussen de teentjes.. anti-pasti en Italiaanse nonna die een heerlijke pasta maakt… Maar wij gaan dus gewoon naar HQ Amsterdam.

We halen de mediteraanse zee gewoon even naar Amsterdam toe want van HQ in de lampen maken wij even HQ.. aan tafel!

Editie numero dos vind dit keer plaats op HQ Amsterdam op 17 mei. Wat staat er op het programma? Fantaseer even mee..

Een lange tafel gedekt met wit linnen, kaarsjes, citroentjes, pasta en een heerlijke wijn. Gelach en gezelligheid en tijdens het eten doen we een Zingo/Bingo met kans op leuke prijsjes. Er komt vast nog meer bij maar die info krijgen jullie nog!

Helaas is ons kantoor in Amsterdam niet héél groot dus zijn er maar 18 werkplekken te reserveren en 40 diner plekken. Wees er dus heel snel bij!

Meer info volgt nog maar meld je hierboven aan met die prachtige gele knop zodat ik jullie mooie koppen kan tellen en doorgeven! ūüėČ

Talk to you soon!

Social Ride Team Rockstars IT

Beste wielertoeristen, knechten, klimgeiten en sprintkanonnen,

Het moment waar jullie op hebben zitten wachten is daar: de Team Rockstars “social ride” is in de maak! De uitgelegen kans om die afgetrainde kuiten en gesoigneerde outfits te laten zien en tegelijkertijd je (wieler)collega’s beter te leren kennen!

Wie, wat, waar? Zaterdag 6 april om half 10 ‘s ochtends verzamelen we bij de Proloog in Amerongen! Hier kun je je omkleden, waarna we beginnen met koffie & gebak. Om 10 uur stappen we de fiets op en zullen we een prachtige rit door de omgeving maken.

Insteek is dat iedereen aan de tocht deel kan nemen, wat betekent dat we een route van ongeveer 80km uitzetten, gemiddelde snelheid rond de 28 km/h aanhouden en samen uit, samen thuis zijn. Benieuwd naar de route? Deze vind je hier. Zet ‘m vooraf in je Garmin/ Wahoo voor het gemak!

Halverwege de route zullen we een lunchpauze bij Moeke in Rhenen houden, deze is op eigen kosten.

Ben je hier nou graag bij? Meld je dan aan via deze pagina! +1’s zijn welkom.

Vragen? Vragen!¬†ūüöī

 

Team Rockstars Presents Tribe Week:

In de week van 22 tot 26 april komen alle Tribe’s samen en dit wil je niet missen! Een week vol kennisdeling, sessies, samenwerken, Internationale TOP sprekers en creatieve sessies. Elkaar ontmoeten, inspireren en onze krachten bundelen! We hebben voor deze week verschillende Internationale TOP sprekers uitgevraagd, we hebben een waanzinnig avondprogramma naast de samenwerkdagen in petto!

De Tribeleads werken in samenwerking met Team Events en CTO Office aan een mooi programma. En deze zullen we dan ook snel met jullie delen! Voor nu plaats de SAVE THE DATE voor jou Tribe dag alvast in je agenda en meld je via de grote gele knop aan!

Tribeweek:

Maandag Java Tribe & Security Tribe Incubator;                        MELD JE HIER AAN
Dinsdag Data Tribe & CloudDevops Tribe;                                MELD JE HIER AAN
Woensdag Microsoft Tribe & Test Automation Tribe;                  MELD JE HIER AAN
Donderdag Front-end Tribe & Architecture Tribe Incubator:      MELD JE HIER AAN
Vrijdag Agile Tribe:                                                                       MELD JE HIER AAN

Aanmelden TeamUpIt voor samen werkdag: 
Maar eerst!!! De aanmelding via TeamUpIt gaan hard. Hier hebben jullie je aangemeld voor de samenwerk dag met je Tribeleden! Op sommige dagen zijn er nog maar een paar plekjes vrij dus reserveer je plek snel via de GELE knop onderstaand.

Bijzijn is meemaken!

Aanmelden landingspagina voor avondsessies!! 

Ook het programma voor de avondsessies zijn helemaal rond! En zoals jullie zien hebben we 2 internationale TOP sprekers: Simon Brown, bedenker van het C4 Model en Laila Bougria die wereldwijd haar kennis deelt over ‚ÄúKritische denken‚ÄĚ.¬†Om je in te¬†schrijven en¬†voor¬†meer informatie over de talk klik HIER.

Good to know!! Iedereen mag zich overal voor inschrijven! Ben je dus maandag op kantoor DB aan het werken met je Tribe, dan mag jij zelf kiezen naar welke avondworkshop je wilt gaan. Schroom dus niet om je voor meerdere workshops en avonden aan te melden!

Avondprogramma’s: (bekijk het TOTALE programma) 
Maandagavond: Workshop Toetsenborden maken met Shubi (Workcafé DB)
Dinsdagavond: Gaming Night of Bordspellen avond! (Workcafé DB)
Woensdagavond: Laila Bougria ‚Äď Debug your Thinking* (Verkade Fabriek DB)
Donderdagavond: Simon Brown ‚Äď The Model Gap* (Verkade Fabriek DB)
Vrijdagavond: Prijsuitreiking RockSOLID Coding puzzels tijdens diner (Workcafé DB)

*Tuurlijk begrijpen we dat je niet OVERAL fysiek aanwezig kunt zijn! Je kunt de sessies van Laila en Simon ook LIVE vanuit huis meekijken! Hoe? Let goed op! Schrijf je hiervoor wel in bij de workshop zodat we je de link kunnen opsturen klik de optie aan: Ik ontvang graag een LIVE link.

Dus kort samengevat! Schrijf je in via TeamUpIt voor je werkplek, Tech-sessies (hier hoeft je je dus NIET voor in te schrijven), lunch en diner! En schrijf je in via de website voor welk avondprogramma dan ook! Bekijk HIER nog een keer het programmaoverzicht van de week alvorens je je inschrijft voor het avondprogramma!

Mocht je nog vragen hebben over Tribe Week neem gerust contact met mij (Maarten Boer) op! Ook jou Talentmanager is van deze week op de hoogte dus schroom niet om vragen te stellen mochten er dingen nog onduidelijk zijn.